Ga naar hoofdinhoud

DHL Cityhub….en dat wordt nummer 16


DHL bouwt stevig door aan zijn Cityhub netwerk. Dit keer in Hendrik Ido Ambacht

Met het slaan van een groene heipaal is de bouw gestart van de duurzame DHL CityHub voor de regio Hendrik Ido Ambacht. Het is de zestiende in de reeks van 27. Deze hub gaat als uitvalsbasis dienen voor de duurzame bezorging van pakketten in het gebied rond Hendrik Ido Ambacht, Ridderkerk, Alblasserdam en Zwijndrecht.

DHL Cityhub

De nieuwe CityHub vervangt een bestaande vestiging in de regio en wordt gebouwd op het bedrijvenpark Ambachtsezoom. Ruim 120 medewerkers sorteren en bezorgen er straks dagelijks 10.000 tot 12.000 pakketten. Dat gebeurt nu al grotendeels met elektrische bestelauto’s en bij de opening van de nieuwe vestiging zal het wagenpark volledig fossielvrij zijn.

Alle huidige medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe CityHub. De CityHub wordt gebouwd volgens de duurzaamheidsnorm BREEAM Outstanding.

27 Cityhubs

CityHub Hendrik Ido Ambacht is de zestiende van 27 nieuw te bouwen CityHubs in Nederland.In voorgaande maanden openden soortgelijke duurzame vestigingen in Almere, Zoetermeer, Geleen, Breda, Nijmegen, Tilburg, Roermond, Leeuwarden, Amsterdam-West, Aalsmeer, Groningen en Emmen. De overige vestigingen waaronder Helmond, Almelo, Arnhem en nu ook Hendrik Ido Ambacht volgen volgend jaar. De ingebruikname staat gepland voor het tweede kwartaal van 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven