Ga naar hoofdinhoud

DHL breidt uit in Opglabbeek


DHL heeft vandaag officieel de verbouwde terminal in Opglabbeek in gebruik genomen. De uitbreidingen betreffen een substantiële investering in het netwerk en stellen DHL in staat de huidige en de te verwachten groei in het aantal zendingen te faciliteren. Vanuit de terminal in Opglabbeek zullen zowel DHL Express als DHL Freight operationeel zijn.

Om de huidige en de te verwachten groei in het aantal zendingen te kunnen faciliteren is de terminal van DHL in Opglabbeek aangepast en uitgebreid. De bestaande twee loodsen zijn gemoderniseerd, een derde loods werd bijgebouwd. Het totale oppervlak van de terminal is toegenomen van 4500 m2 voor de uitbreiding, tot de huidige 7800m2. In de terminal in Opglabbeek heeft DHL state of the art apparatuur tot haar beschikking. Een voorbeeld van deze apparatuur is de nieuwe sorter. Ook qua security en arbeidsomstandigheden beantwoordt het pand aan de modernste eisen.

Milieubewust
Uit milieuoogpunt werd geïnvesteerd in tal van energiebesparende maatregelen en technieken zoals regenwaterrecuperatie. Zowel voor de nieuwe als de bestaande loods en kantoren, werden op het vlak van isolatie, ventilatie, verwarming en verlichting milieubewuste keuzes gemaakt. In het kader van DHL’s ‘GoGreen’ strategie, is DHL België in al haar sites overgeschakeld van conventionele elektriciteit naar groene elektriciteit die voor de volle 100% afkomstig is van een hernieuwbare energiebron. Op die manier dringt DHL de CO2-uitstoot gerelateerd aan haar elektriciteitsverbruik terug tot nul. Ook op de terminal in Opglabbeek wordt uitsluitend groene elektriciteit gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven