DHB kiest voor Zetes als logistieke automatiseringspartner • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DHB kiest voor Zetes als logistieke automatiseringspartner

Bedrijfsreportage Wesseling

DHB, Teamtrans netwerk en Zetes gaan strategisch samenwerken voor supply chain visibility en PODDHB Logistiek en alle andere Teamtrans-bedrijven hebben Zetes geselecteerd als logistieke automatiseringspartner voor de komende jaren.

De belangrijkste doelstelling voor deze strategische samenwerking is het inzicht in de totale supply chain te optimaliseren, middels vergaande automatisering en het delen van data. Als eerste project wordt bij DHB Logistiek een scanoplossing voor alle crossdockoperaties geïmplementeerd. Deze oplossing is gebaseerd op de ZetesChronos-software.

Supply chain visibility optimaliseren

DHB Logistiek in Oosterhout bundelt de krachten van zes familiebedrijven om fijnmazige distributie en warehousing in de hele Benelux mogelijk te maken. Deze bedrijven werken ook samen met een aantal andere regionale vervoerders in het Teamtrans-netwerk

“Alle partners in ons netwerk hebben dezelfde behoefte, namelijk de totale supply chain van goederenontvangst tot en met de aflevering voor onze klanten volledig inzichtelijk te maken”, zegt Robert van Wezel, eigenaar van De Graaf Logistics en mede- aandeelhouder van DHB Logistiek en Teamtrans.

“Dat is eerder al gebeurd met deeloplossingen van verschillende leveranciers. Nu gaan wij de gezamenlijke supply chain visibility verder optimaliseren met de modernste software en apparatuur van Zetes”.

Crossdock scanoplossing

Als eerste project gaan DHB Logistiek en andere Teamtrans-leden een nieuwe oplossing voor het scannen van alle cross-dock operaties implementeren. “Door allemaal met dezelfde scanoplossing te gaan werken en meer data digitaal te delen, kunnen we de efficiency verhogen en de foutkans verder verkleinen”, vertelt projectmanager Erik Heijstek. “Wij hebben na een selectietraject voor Zetes als strategische automatiseringspartner gekozen, omdat zij de beste oplossing adviseerden en een ruimschoots bewezen en marktleidende leverancier zijn. De afgelopen jaren hebben wij al diverse gesprekken gevoerd over mogelijke procesoptimalisaties, waardoor Zetes voor ons een meedenkende sparringpartner is geworden.”

POD met ZetesChronos

“DHB Logistiek en de overige Teamtrans-bedrijven zijn typische voorbeelden van logistieke dienstverleners die hun supply chain visibility willen verbeteren”, zegt Paul Lankhout, Country Manager Nederland bij Zetes. “Consumenten en bedrijven verwachten tegenwoordig 24/7 inzicht in de locatie en de status van alle goederen die ze hebben verstuurd of geleverd krijgen. Met ZetesChronos geven wij daar op een flexibel schaalbare manier invulling aan. Inclusief een elektronische ‘proof-of-delivery’ op smartphones of tablets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven