Den Doelder Pallets weer klaar voor de toekomst • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Den Doelder Pallets weer klaar voor de toekomst


Den Doelder Pallets in het Zeeuwse Axel neemt op 10 oktober a.s. officieel zijn nieuwe pand in gebruik. De palletfabrikant heeft een nieuwe loods, een bijgebouw en droogkamers laten bouwen. De nieuwbouw was noodzakelijk na de brand in juli 2007 en vervangt ook direct een aantal oude loodsen. De nieuwe loods wordt voornamelijk gebruikt als opslagplaats voor pallets. Het bijgebouw bestaat uit een kantine voor medewerkers, een archief, magazijnen en technische ruimtes.

De droogkamers werden in december vorig jaar al in gebruik genomen. In deze droogkamers krijgen de pallets een hittebehandeling, waardoor eventueel aanwezig ongedierte wordt gedood. Dit is noodzakelijk voor houten verpakkingen die buiten Europa vervoerd worden. Het is bovendien wettelijk verplicht conform de internationale regelgeving ISPM15.

Milieu
Bij de nieuwbouw is nadrukkelijk rekening gehouden met het milieu. De nieuwe aardgasgestookte hoogrendementsketels stoten een minimum aan CO² uit. Op termijn zullen deze ketels omgebouwd worden, zodat ze met afvalhout uit de fabriekshal gestookt kunnen worden. Daarnaast zijn er op diverse plaatsen tijdschakelaars op de verlichting geplaatst. Zo wordt bewust omgegaan met energie.

Veertig jaar ervaring
Den Doelder Pallets is al meer dan veertig jaar actief met het fabriceren van pallets. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een professionele palletfabrikant met twee productielocaties in Zeeuws-Vlaanderen: Axel en Westdorpe. Met zo’n veertig medewerkers produceert het bedrijf jaarlijks ruim 1,5 miljoen pallets voor uiteenlopende klanten in West-Europa.

Strenge eisen
Het merendeel van de producten gaat naar de staal-, de voedings- en de chemische industrie. Alle producten voldoen aan strenge kwaliteits- en milieueisen en aan de internationale regelgeving ISPM15. Vanaf de aankoop van het hout tot en met de productie en de verwerking van de afvalstromen, speelt de zorg voor het milieu bij Den Doelder een hoofdrol.

Den Doelder pallets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven