Ga naar hoofdinhoud

Dematic maakt logistieke werkomgeving stiller


Dematic biedt haar klanten een totaaloplossing om de geluidsbelasting in met name luidruchtige logistieke faciliteiten terug te brengen. De systemintegrator zet hier onder andere 3D geluidsmapping in om het geluidsniveau te visualiseren. Op basis van dit resultaat maakt Dematic een advies hoe de klant het geluid kan reduceren door bijvoorbeeld stillere transportrollen- en banden toe te passen.

Dematic, die dit voorjaar nog actief was op de LogiMAT, introduceert mondiaal het zogeheten Noise Reduction-portfolio. Met behulp van 3D geluidsmapping -vergelijkbaar met heatmapping om de temperaturen in een logistieke faciliteit te visualiseren- doet de systemintegrator een fysieke audit. Vervolgens maakt de leverancier een geluidsmodel. Daarin is gesimuleerd hoe bepaalde voorzieningen kunnen worden opgewaardeerd met als doel de geluidsbelasting te verminderen. Na vervanging van de elementen voert Dematic een tweede audit uit om het verschil in geluid aan te tonen.

Gezond en plezierig

“Het welzijn van onze klanten en hun werknemers heeft een hoge prioriteit bij ons”, vertelt Andy Randles, senior afdelingsdirecteur van Global Lifecycle Support bij Dematic. “Met behulp van deze oplossing kan het geluidsniveau worden verlaagd; van een concertzaal tot geluid van een klaslokaal. Dat is niet alleen zinvol voor de gezondheid en veiligheid van werknemers, maar verbetert ook hun werkplezier.”

Focus geluidsverlaging

Dematic focust zich al langer om de geluidsbelasting voor werknemers in logistieke faciliteiten terug te brengen. Zodoende zijn ze beter in staat om met elkaar te communiceren en veiligheidswaarschuwingen te horen. De systemintegrator introduceerde vorig jaar al nieuwe functies voor ruisonderdrukking op haar lineaire sorteerinstallaties, zoals geluidsarme geleidingsschoenen, samenvoeggeleidingen en schuifbanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven