Deeltijd Logistics Management/Customs & Trade Compliance • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Deeltijd Logistics Management/Customs & Trade Compliance

Fontys Deeltijd Logistiek (foto: KennisDC Logistiek).

Fontys Techniek en Logistiek start in februari 2018 met de deeltijd bachelor genaamd ‘Logistics Management/Customs& Trade Compliance’. De opleiding wordt afgesloten met een volwaardig HBO bachelor-certificaat. De deeltijd is tot stand gekomen door een samenwerking van Fontys met Douane Nederland, evofenedex, TLN Fenex en andere logistieke brancheorganisaties.

In deze opleiding wordt vanaf dag één het verband gelegd tussen het logistieke proces, douaneregels en supply chain compliance. De student ontwikkelt organisatorische modellen en processen voor internationale supply chains, vanuit een customs en compliance management perspectief. In de studie worden kennis en competenties opgebouwd beginnende bij interne bedrijfsprocessen en wordt van daaruit toegewerkt naar vraagstukken die te maken hebben met customs en trade compliance management in internationale supply chains.

Managen dounaeprocessen

In een steeds complexer wordende internationale logistiek worden ketenregie en het managen van douaneprocessen steeds belangrijker. Nieuwe wetgeving en de noodzaak van veiligheid van data en goederen vereisen de juiste maatregelen en onder andere daarom neemt de vraag naar hoogopgeleide logistieke professionals toe. Fontys Venlo is drie jaar geleden is gestart met de Minor ‘Customs Management in International Business’ met ondersteuning van KennisDC Logistiek Limburg en Provincie Limburg. Fontys is ook onder andere projectleider binnen het Expertisecentrum Trade Compliance& Customs Management. Topsector logistiek én de koepelorganisaties zijn verenigd in het Overleg Douane Bedrijfsleven en ondersteunen de deeltijd opleiding. Deze studie sluit qua inhoud goed aan bij de master van RSM genaamd: ‘Executive Master in Customs and Supply Chain Compliance’.

Informatiebijeenkomst

Voor geïnteresseerden in deze opleiding wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd op woensdag 29 november van 10:00 uur tot 11:30 uur in het van der Valk Hotel in Eindhoven. Voor meer informatie en aanmelden:Merten Koolen, Coördinator Deeltijd Fontys, m.koolen@fontys.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven