Ga naar hoofdinhoud

Deadline inzendtermijn IFOY Award nadert

IFOY Award 2016 - Foto: Sebastian Gabsch

Fabrikanten van magazijntrucks en intralogistieke oplossingen en software hebben nog tot 18 november de gelegenheid om hun ‘kandidaat’ voor de IFOY Award 2017 in te sturen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de beurs Transport Logistik in mei 2017 in München.

ifoy_logo_banner_notification17_740x500-002

Deelnemers aan de IFOY (International Forklift Of the Year) Award 2017 dingen opnieuw in acht categorieën mee om de felbegeerde ‘Oscars van de intralogistieke sector’. Belangrijkste criterium voor het winnen van een van de prijzen is innovatie, maar de praktische toepasbaarheid wordt ook meegewogen.

Categorieën

De acht IFOY 2017-categorieën zijn:
-Counterbalanced vorkheftrucks (elektrisch/verbrander) tot en met 3,5 ton
-Counterbalanced vorkheftrucks (elektrisch/verbrander) vanaf 3,5 ton
-Magazijntrucks/warehoustrucks ‘high lifters’ met alle intern transportvoertuigen die worden ingezet vanaf het tweede liggerniveau, zoals reachtrucks, hoogheffende orderverzameltrucks en stapelaars en hoogbouwtrucks annex smallegangen trucks etc.
-Magazijntrucks/warehousetrucks ‘low lifters’ met alle horizontaal werkende intern transportvoertuigen die worden ingezet op vloerniveau tot maximaal het eerste liggerniveau, zoals elektropallettrucks, orderverzameltrucks, trekkers etc.
-Automatisch geleide voertuigen (AGV); met alle onbemande intern transport voertuigen
-Specials, waaronder heftrucks en alle maatwerktrucks voor speciale (klantspecifieke) opdrachten, zoals containertrucks, meeneemheftrucks en alle heftrucks met een hefvermogen groter dan 8 ton.
-Intralogistieke oplossingen en systemen die aan de hand van een recente klantencase van de inzenders worden beoordeeld. Hieronder vallen alle vormen van magazijnautomatisering en logistieke softwaresystemen WMS/WCS, alsmede vlootbeheersystemen.
-‘Special of the Year’. Deze laatste categorie is bedoeld voor alle innovatieve systemen en componenten op detailniveau, die tot een aantoonbare verbetering voor de eindgebruiker leiden op het gebied van veiligheid, ergonomie, energieverbruik, prestaties, onderhoud en bedrijfsefficiency.

Procedure en aanmelding

De IFOY Award telt momenteel 25 internationale onafhankelijke juryleden, waaronder hoofdredacteur Erik Kruisselbrink van Logistiek Totaal. De juryleden beoordelen individueel alle ingezonden nominaties en bepalen daarmee de winnaars. Daarbij worden zij geassisteerd door vakjournalist Theo Egberts die alle genomineerde inzendingen vooraf zal testen op prestaties en bedieningsgemak. Afvaardigingen van het wetenschappelijke Fraunhofer Instituut en de Helmut Schmidt Universiteit van Hamburg assisteren de vakjury bij het bepalen van de innovatiewaarde. Aanmeldingen kunnen vanaf heden worden gedaan op de officiële Duitse IFOY website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven