De Wit Schijndel verhoogt leveringssnelheid door verpakkingsmachine • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

De Wit Schijndel verhoogt leveringssnelheid door verpakkingsmachine


De Wit uit Schijndel heeft zijn interne logistiek flink opgekrikt. De meest in het oog springende noviteit is een grote verpakkingsmachine.

De Wit Schijndel timmert logistiek flink aan de weg. De warehousing is gecentraliseerd, er is geïnvesteerd in een nieuw WMS én er is een verpakkingsmachine aangeschaft; de meest opvallende investering (letterlijk) en één met veel impact op het logistieke proces.

Volautomatische verpakkingsmachine

De kampeerreus heeft gekozen voor de automatische verpakkingsmachine CVP Impack van Sparck. Het is een volautomatische verpakkingsmachine. Van iedere order wordt in 3D de dimensies gemeten, waarna er vrijwel gelijktijdig karton op maat wordt afgesneden. In één vloeiende beweging wordt dit karton om de order heen gevouwen, dichtgeplakt en middels een label verzendklaar gemaakt.

Lees ook
Slim, snel en duurzaam verpakken? deze bedrijven doen het al met succes

Snelheid, ruimte, rust

Martijn Vos, logistiek manager De Wit: “Het geeft ons ontzettend veel meer snelheid, ruimte en rust in het proces. De machine kan zo’n driekwart van ons assortiment verwerken. Dankzij de machine hebben we dertien inpaktafels minder nodig. Nu gebruiken we er nog tien in plaats van 23.”

Personeel

Ook betekent het minder mankracht. In de piektijd hebben we twaalf fulltimers minder nodig. Reductie van het personeelsbestand is geen doel op zich, maar in deze tijd van personeelskrapte is het niet onprettig om met minder mensen meer werk te kunnen doen. De machine bepaalt immers het juiste doosformaat. Voor de artikelen die wel manueel ingepakt moeten worden, kan nu nog gekozen worden uit acht verschillende doosformaten, voorheen was dat 25. Naast dat we sneller kunnen inpakken met minder mensen is duurzaamheid een ander voordeel van de oplossing. We gebruiken pakweg dertig procent minder karton.”

Lees het hele artikel Nog geen abonnee? Voor €3,62 per maand kan het al

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven