De werkvloer als klaslokaal bij logistiek dienstverlener Vos Logistics • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

De werkvloer als klaslokaal bij logistiek dienstverlener Vos Logistics


Vos Logistics en ROC de Leijgraaf slaan de handen ineen om leerlingen volledig op de werkvloer op te leiden. ‘Werkvloer Leren’ is een samenwerking tussen opleider, student en werkgever. Een student werkt dan vier dagen als medewerker en krijgt één dag les van een docent. Ook die les zal plaatsvinden bij Vos Logistics. Vergelijkbaar dus met de bekende BBL-opleiding, alleen krijgt de student geen les op school maar direct op de werkvloer.

Kleinschalig onderwijs in een vertrouwde en leerzame omgeving, gegeven door een erkend docent. Voor alle betrokkenen is dat een ideaal concept, aldus Vos Logistics. 

De voordelen op een rij:

  • De studenten hebben een betaalde baan en werken volledig mee in de operatie. Wat ze leren tijdens de lesdagen wordt direct in de praktijk toegepast. Na het afronden van hun opleiding zijn de studenten gediplomeerd medewerkers.
  • De docent is nauw betrokken bij het arbeidsproces van de student. Eens per week is deze docent op de werkplek aanwezig. In de ochtenden om klassikale lessen te verzorgen, in de middagen om de studenten op werkplek te begeleiden.
  • Vos Logistics biedt studenten de kans om in een vroeg stadium in hun loopbaan kennis te maken met de logistieke sector en studenten aan zich te binden als werknemer.

Anique van den Berg van Vos Logistics is enthousiast: “Hier krijg ik veel energie van. Samen met ROC de Leijgraaf proberen wij de ideale balans te creëren tussen werken en leren. Een mooie baan en daarnaast je diploma halen. Wie wil dat nou niet? Ik ben trots dat ik nauw betrokken mag zijn bij dit project.”

Roy Arts, teamleider Warehouse bij Vos Logistics en tevens deelnemer van het Werkvloer Leren: “Het is prettig om als drijvende kracht achter de dienstverlening gewaardeerd te worden en middels dit project de kans te krijgen mezelf verder te ontwikkelen.”

Onlangs startten de eerste acht studenten met het Werkvloer Leren bij Vos Logistics, waaronder 4 statushouders. Binnen dit traject is er een keuze uit 3 opleidingen: logistiek medewerker, teamleider of supervisor. Aan het einde van het  traject ontvangen de studenten een volwaardig MBO diploma, niveau 2, 3 of 4. 

Over Vos Logistics

Vos Logistics levert een breed scala aan transport- en klantspecifieke logistieke diensten en is met een netwerk van 30 eigen vestigingen actief in heel Europa. Met 2.560 medewerkers exploiteert de onderneming een moderne vloot van 1.100 voertuigen, 3.500 ladingeenheden en 215.000 vierkante meter opslagcapaciteit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven