Ga naar hoofdinhoud

De Tuinen richt dc opnieuw in met Pcdata


Winkelketen De Tuinen neemt de logistieke operatie in zijn distributiecentrum in Beverwijk op de schop. Magazijnautomatiseerder Pcdata levert hiervoor de inrichting.

De Tuinen maakt voor haar weborders al gebruik van PickCarts van Pcdata. In de nieuwe inrichting zullen deze opnieuw worden ingezet, nu in combinatie met een pick-to-light-zonepickingsysteem voor de producten (meer dan duizend) die het meest moeten worden gepickt. Daarnaast levert de magazijninrichter de stellingen om meer dan 10.000 verschillende artikelen op voorraad te houden. Een intelligent transportbanensysteem verbindt de diverse pickzones en picktechnologieën met elkaar. Na het orderverzamelen vervoert dit systeem de orders naar een andere verdieping, om ze daar uit te sorteren naar de juiste paktafels en ze verzendklaar te maken.

Toename in volume

De Tuinen richt haar logistieke operatie opnieuw in vanwege een toename in volume binnen de e-commerce operatie. Het bedrijf kiest voor Pcdata in navolging van moederbedrijf Holland & Barrett, gevestigd in Groot-Brittannië, dat al jaren werkt met een orderverzamelsysteem van de automatiseerder.

Naamswijziging

Komende maanden wijzigt De Tuinen haar naam in die van het moeder bedrijf Holland & Barrett, evenals het Belgische zusterbedrijf Essenza. Ook de Belgische weborders van Essenza worden middels de Pcdata-systemen in Beverwijk verwerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven