De Top 10 Amerikaanse Warehouses van 2019 • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

De Top 10 Amerikaanse Warehouses van 2019


Onderzoeksbureau Armstrong & Associates heeft in kaart gebracht wat de beste en grootste Noord-Amerikaanse warehouses waren van het afgelopen jaar. 3PL’ers hebben informatie gedeeld (waaronder het aantal vierkante meter warehouseruimte en financiële gegevens) waar Armstrong & Associates zijn keuze op heeft bepaald.

Pakketbedrijf DHL behoudt zijn nummer één-positie en is de grootste 3PL’er in Noord-Amerika. Op de tweede plaats staat de internationale logistiek dienstverlener XPO Logistics, dat nu ‘echt een belangrijke speler’ is geworden, zegt Dick Armstrong van Armstrong & Associates. Ryder staat op de derde plaats. 

“36 procent van de activiteiten van Ryder vindt plaats in de automobielsector. In 2010 was dat nog 60 procent. Ryder heeft zijn focus nu meer liggen op activiteiten in retail- en consumentengoederen, dus ze hebben hun aandacht echt drastisch verlegd. Ze zijn winstgevend en blijven groeien”, aldus Armstrong.

Dit is de top 10 van de grootste Noord-Amerikaanse 3PL’ers (in dc-oppervakte):

  1. DHL Supply Chain North America
  2. XPO Logistics
  3. Ryder Supply Chain Solutions
  4. Geodis North America
  5. NFI Logistics
  6. Americold
  7. FedEx Supply Chain
  8. Lineage Logistics
  9. Kenco Logistic Services
  10. Penske Logistics

Geodis heeft na de overname van OHL voor het tweede jaar op rij een groei met dubbele cijfers gerealiseerd. In 2016 stond Geodis op deze lijst trouwens nog zevende. 

Armstrong licht er nog één bedrijf speciaal uit: logistiek dienstverlener Radial, dat op de 21e plaats staat. Dat bedrijf werd in november 2017 overgenomen door Belgian Post Group en heeft zich op e-commercevlak sindsdien sterk ontwikkeld. Nu heeft Radial 30 warehouses, meer dan 1 miljard dollar aan inkomsten en 6000 werknemers. Radial is actief in heel Europa, Canada en de Verenigde Staten.

“Ik denk dat Radial een zeer moderne managementoriëntatie heeft bij het nasterven van e-commerce en werkt met veel retailers die behoorlijk geavanceerd zijn”, zegt Armstrong. “Radial werkt met robots en is ook goed in uitzendwerk. De kerstdrukte raakt hen behoorlijk zwaar, maar de slagen er toch goed in. Aangezien we meer robotica en AI gaan zien, zou het me niet verbazen als meer van dit soort bedrijven in onze lijst terecht zullen komen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven