Ga naar hoofdinhoud

De nieuwste trends in machineverhuur voor magazijnen en distributiecentra


Voor magazijnen en distributiecentra is het geen geheim dat efficiëntie van cruciaal belang is. Iedere magazijn en distributiecentrum wil er natuurlijk voor zorgen dat goederen zo snel en nauwkeurig mogelijk verwerkt worden, dit kan uiteindelijk het succes van een bedrijf bepalen. Dit is dan ook een van de redenen dat steeds meer bedrijven gebruik maken van het huren van machines. In dit artikel bespreken we de nieuwste trends omtrent het huren van machines door magazijnen en distributiecentra, van korte huurperiodes tot aan het verlagen van je ecologische voetprint.

Met de huidige technologieën en alle data die we met zijn allen verzamelen worden we ook veel slimmer. Voorspellingen worden steeds accurater en daarop kan goed ingespeeld worden. Met machineverhuur kun je tijdens drukke periodes meer machines en ook meer mankracht inzetten om de goederen zo snel mogelijk te verwerken. Je voorkomt hiermee ook een sneeuwbaleffect wat veroorzaakt kan worden tijdens drukke periodes. Uiteindelijk wil je tijdens piekmomenten ook meer kunnen verwerken.

Minder zorgen én kosten

Het Nederlandse weer kan elke kant op gaan, van ijskoude winters tot aan snikhete zomers. Een airconditioner aanschaffen voor een paar maanden in het jaar kan een kostbare investering zijn. Je kunt dan beter een airco huren bij Boels, dit is niet alleen voordeliger, je hoeft je geen zorgen te maken over service en onderhoud, reparaties en ondersteuning. Verhuurbedrijven zorgen er namelijk altijd voor dat er een probleemloze ervaring wordt achtergelaten. Je kunt er dus van uit gaan dat technische problemen en preventief onderhoud snel geregeld worden.

Huren is flexibel

Tegenwoordig is het heel flexibel om machines te huren. Waar er vroeger veel gestuurd werd op lange termijn huurcontracten is het tegenwoordig ook mogelijk om kortlopende contracten aan te gaan. Behoeften van magazijnen, distributiecentra en andere bedrijven veranderen, verhuurbedrijven proberen hier goed op in te spelen. Zit er een piekperiode aan te komen of moet er een groot project verwerkt worden, dan zijn machines ook te huur voor een korte periode, zonder vast te zitten aan een langdurig contract.

Duurzaamheid en milieubehoud

Veel bedrijven focussen zich tegenwoordig op duurzaamheid en milieubehoud. Door machines niet aan te schaffen maar juist te huren wanneer deze nodig zijn verlaag je je ecologische voetafdruk aanzienlijk. Ook verhuurbedrijven en producenten van machines zijn hiervan op de hoogte. Daardoor zijn er steeds meer elektrische machines te zien die geen schadelijke gassen en stoffen uitstoten. Ook wordt geluidsoverlast flink verminderd met elektrische machines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven