Ga naar hoofdinhoud

De beste magazijn tips op een rijtje


De veiligheid en efficiëntie van je magazijn staan natuurlijk hoog in het vaandel. Het kan alleen al een goed idee zijn om het aantal gereedschappen in je magazijn tot alleen de hoognodige apparaten te verminderen, maar dit kan een uitdagende taak zijn. Wij hebben een aantal tips om terug te gaan naar de basis en je magazijn comfortabeler en functioneler te maken.

Wat heb je echt nodig?

Maak een lijst van de meest noodzakelijke gereedschappen die je in het magazijn nodig hebt. Kijk dus goed of ze echt passen bij de doelen van je bedrijf. Kijk goed of de voordelen van deze gereedschappen opwegen tegen de kosten, of ze niet te veel ruimte innemen in je magazijn, hoe lang ze meegaan en of je medewerkers er goed mee kunnen werken. Is het misschien handiger om gespecialiseerde gereedschappen te hebben? Zijn multifunctionele gereedschappen beter voor bepaalde taken? Is het misschien handig om een gekleurde kabelbinder te gebruiken? Het doel is om je magazijn efficiënter en veiliger te maken zonder onnodige kosten.

Houd je apparatuur in topconditie

Voor de veiligheid in je magazijn is het natuurlijk van belang om al het gereedschap en apparatuur regelmatig te controleren. Jaarlijks vinden er bijvoorbeeld duizenden ongevallen met vorkheftrucks plaats, waarvan er soms een dodelijk is. Om het aantal ongevallen en verwondingen op jouw werkplek te verminderen, moeten alle medewerkers die met een vorkheftruck werken, de strikte voorschriften van de Arbowet nauwgezet opvolgen. Moedig je team aan om de gereedschappen en machines die ze gebruiken voor en na gebruik te inspecteren. Is er schade, dan moeten ze dit onmiddellijk melden of voorstellen om het te vervangen. Zo voorkomen we letsel tijdens de volgende dienst.

Zorg voor veiligheid

Zorg altijd voor veiligheid in een magazijn. Ruim onmiddellijk afval op, vooral als het gevaarlijk is. Plaats rook- en koolmonoxide detectoren en brandblussers op strategische locaties. Plan regelmatig bijeenkomsten om magazijnveiligheid te bespreken en houd bij wie aanwezig was. Leer iedereen hoe ze veilig bij spullen boven of onder zich kunnen komen en hoe ze hun werkplek netjes kunnen houden. De structuur van je magazijn moet sterk staan. Kies dus voor stevige palletstellingen en andere opslag en laat apparatuur niet zomaar slingeren. Deze maatregelen zorgen voor een veilige werkomgeving in het magazijn. Er zijn dus verschillende manieren om je magazijn te verbeteren. Breng goed in kaart wat in jouw werkomgeving prioriteit heeft en besteed er voldoende aandacht aan!

Dit is een gesponsord artikel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven