Ga naar hoofdinhoud

De achtbaan van Willem Veekens en Ceva Logistics


2022 was in vele opzichten een uitdagend jaar. In de special Koplopers geven vier koplopers (DHL, Picnic, bol.com en Ceva) hun visie op de vier (misschien wel) belangrijkste thema’s van dit moment op het gebied van logistiek en warehousing (personeelstekort, robotisering/automatisering, duurzaamheid en digitalisering. Willem Veekens, managing director Benelux Ceva Logistics blikt terug en kijkt vooruit. 

Wat was 2022 voor jaar voor Ceva Logistics?

“2022 was een fantastisch jaar. Ik vergelijk het met een achtbaan. Je gaat er met hele hoge snelheid doorheen, wordt naar links en rechts geduwd en je komt er uit met een enorme kick en een smile. Er is veel gebeurd. We zijn ten eerste organisch enorm gegroeid. Voor de healthcare sector, e-commerce, fashion hebben we diverse sites geopend in veel nieuwe contracten gesloten en sites geopend: in Venray, Born en Roosendaal onder meer. Dat geeft een boost voor de mensen; het creëert banen, mogelijkheden en trots. Daar bovenop zijn de acquisities gekomen. In april was dat Ingram Micro’s Commerce & Lifecycle Services-activiteiten. In diezelfde maand namen we last mile speler Colis Privé Group uit Frankrijk over. En in juli Gefco, de automotive logistieke dienstverlener. Daardoor zijn we in Nederland en België gegroeid van 5000 medewerkers naar 10.000 en we hebben er 23 sites bijgekregen. Vijf door organische groei, zeven sites van Ingram Micro en elf via Gefco. Dat alles bij elkaar geeft dat achtbaan gevoel.”

Jullie bouwen en hebben veel distributiecentra in Nederland en in het buitenland. Hoe belangrijk is duurzaamheid en hoe spelen jullie daar op in? 

“Duurzaamheid is heel belangrijk thema en staat al langer bij ons op de agenda. We zijn al jaren bezig met zonnepanelen. Sinds twee jaar zijn we gecertificeerd als elektriciteitsneutraal. We genereren meer stroom dan verbruiken. Vanuit ons moederbedrijf CMACGM hebben we een duurzaamheidsprogramma Better Ways genaamd. En medio september is er een fonds opgezet van 1,5 miljard euro om extra te investeren in duurzaamheid.  Dit geld wordt gebruikt om nieuwe warehouses nog verder te verduurzamen en onze CO2 footprint te reduceren. Als ik kijk naar de Benelux hebben we inmiddels hebben we zeven BREEAM gecertificeerde sites en zeven gasloze panden. Duurzaamheid betekent ook een prettige werkomgeving; zo heeft bijvoorbeeld het nieuwe warehouse in Nieuwegein extra veel daglicht en planten. Dat is een groot verschil in vergelijking met oude dc’s.”

Dit artikel is onderdeel van de special Koplopers dat verschijnt op 20 december. Het hele artikel (en de special) is vanaf 20 december digitaal of in print te lezen. Alleen voor abonnees. Nog geen abonnee?
Vanaf €3,62 per maand kan het al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven