De 2 voordelen van Dematic's vernieuwde pocket sorter • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

De 2 voordelen van Dematic’s vernieuwde pocket sorter


Dematic heeft de tweede generatie van haar pocket sorter systeem op de markt gebracht. Met dit geautomatiseerde hangbaansysteem kunnen plat verpakte voorwerpen en dozen worden gesorteerd en tijdelijk opgeslagen. De sorter is een (e-commerce) oplossing voor de afhandeling van retourzendingen en voor orderpicking van artikelen in de mode-industrie. De pocket sorter van de Duitse aanbieder van automatiseringstechniek wordt aangedreven door kunststof rollen in plaats van metaal. Dit levert de volgende twee voordelen op:

Doordat de vernieuwde pocket sorter wordt geleverd met een kettingssysteem gemaakt van kunststof in plaats van metaal biedt het twee voordelen. Ten eerste kost het minder stroom vanwege het lichtere materiaal. Ten tweede vergt het minder onderhoud doordat het gebruik van smeerolie overbodig wordt. Bovendien kan het zo geen artikelen besmeuren. Verder zegt het Duitse bedrijf door een verbetering in de gebruikte technologie een hogere doorstroming en kortere verwerkingstijden te kunnen realiseren. “We hebben de pocket sorter optimaal aangepast in functie van de uitdagingen waarmee modebedrijven en e-commerce bedrijven geconfronteerd worden” zegt Winnie Ahrens, salesmanager bij Dematic. Volgens Ahrens levert het afhandelen van retourzendingen ”merkbaar betere resultaten”op. De ‘power & free-kettingtechnologie’ kan tot 40.000 hangtassen per uur transporteren.

Buffermagazijn 
Bedrijven die de pocket sorter gebruiken als buffermagazijn, hoeven de retourzendingen niet terug te sturen naar het hoofdmagazijn. De retourartikelen worden handmatig of automatisch in de hangtassen van de sorter geplaatst en blijven in het systeem ronddraaien tot het artikel opnieuw opgevraagd wordt. Zo hoeft een beperkt aantal artikelen terug in het hoofdmagazijn ingevoerd worden. De hangtassen kunnen artikelen dragen tot een gewicht van 5 kilo en met een maximale afmeting van 50x40x20 cm. Ook is het mogelijk zonder hangtassen te werken: kleerhangers kunnen rechtstreeks aan het systeem gehangen worden. Vooral bij kwetsbare artikelen zoals kleding is dit een uitkomst.

Modulair uitbreidbaar
Dankzij de modulaire structuur is het systeem makkelijk uitbreidbaar. Het kettingsysteem kan ook iets verhoogd worden. De hangbaan transporteert artikelen boven de hoofden van de mensen, zodat de ruimte eronder efficiënt gebruikt kan worden. “Omdat dit bovenhoofds systeem zo compact is, biedt de pocket sorter ook klanten met beperkte ruimte veel mogelijkheden tot uitbreiding”, verklaart Ahrens.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven