DC’s voor 130 miljoen euro verkocht aan Duitse investeerder • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DC’s voor 130 miljoen euro verkocht aan Duitse investeerder


Vastgoedontwikkelaar DHG (David Hart Group) heeft een aantal distributiecentra voor 130,8 miljoen euro verkocht. De koper is de Duitse investeerder Patrizia Immobilien AG.

DHG verkoopt de zogeheten ‘Logchain One’-tak. Het gaat daarbij om warehouses in Bergen op Zoom, Rotterdam en Moerdijk van in totaal 131.000 vierkante meter. Het dc in Moerdijk is overigens specifiek geschikt voor de op- en overslag van gevaarlijke goederen (ADR).

Logchain

‘Logchain One’ is onderdeel van de ontwikkelportefeuille ‘Logchain’ van DHG. Die portefeuille bestaat nu nog uit circa 620.000 vierkante meter aan dc-oppervlakte in steden als Moerdijk, Ridderkerk, Den Haag, Amsterdam, Nieuw-Leusden en Venray. Voor ruim 33 procent van deze dc’s zijn al huurcontracten afgesloten. DHG is overigens bezig om nog meer dc’s uit de grond te stampen.


Wat zijn ‘Smartlog’-distributiecentra? Bekijk hier een video van DHG.

Smartlog

Het gaat niet volgens DHG niet om doorsneedistributiecentra, maar om ‘Smartlog’-panden. Die term staat voor ‘Smart’ en ‘Logistics’. DHG wil ermee aangeven dat in deze warehouses zowel ESFR (de nieuwe generatie brandblusinstallatie, red.) als ADR-goederen kunnen worden opgeslagen en dat ze zich bevinden op logistieke hotspots en bij havengebieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven