Ga naar hoofdinhoud

Dat is nummer 8: DHL opent klimaatneutrale CityHub in Leeuwarden


Donderdag vond de officiële opening plaats van de nieuwe Leeuwardse  CityHub van DHL Parcel. De achtste van de geplande 27.

DHL, dat flink investeert in robotisering waaronder autonome heftrucks, maakt ook werk van klimaat neutraal bezorgen. Het achtste kliomaatneutrale CityHub is donderdag officieel geopend.

Vanuit het gebouw aan de Brailleweg 4 op bedrijventerrein Newtonpark in Goutum, worden al sinds enkele maanden alle pakketten bezorgd voor Leeuwarden en omgeving. De opening werd eerder uitgesteld om het piekseizoen aan het einde van het jaar niet te verstoren.

DHL investeert in duurzaamheid

Deze CityHub is de achtste klimaatneutrale vestiging die DHL in Nederland opent. CityHub Leeuwarden maakt deel uit van een omvangrijk investeringsprogramma van 350 miljoen euro. Daarbij worden onder meer 27 klimaatneutrale CityHubs gebouwd volgens de hoogste duurzaamheidsnorm (BREEAM Outstanding). Ook DHL Leeuwarden is gasloos en voorzien van zonnepanelen, waarmee de 17 elektrische bestelauto’s opgeladen worden. Ook rijden er 5 bestelauto’s op fossielvrije HVO-100 diesel. Het gaat dagelijks om circa 6.000 pakketten. Dat aantal groeit naar 10.000 pakketten per dag.

In voorgaande maanden openden soortgelijke duurzame vestigingen in Almere, Zoetermeer, Geleen, Breda, Nijmegen, Tilburg en Roermond. Binnenkort opent DHL ook CityHubs in Amsterdam, Aalsmeer en Groningen. De overige vestigingen volgen later in 2023 en 2024. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven