Ga naar hoofdinhoud

Daimler investeert in Sprinters


Daimler AG gaat 177 miljoen euro investeren in de fabrieken in Ludwigsfelde en Düsseldorf waar de populaire bestelwagen Mercedes-Benz Sprinter wordt gemaakt. Met deze investering wordt de totale capaciteit in deze fabrieken met 25% vergroot, terwijl tegelijkertijd ook 500 potentiële nieuwe banen worden gecreëerd.
De nieuwe Mercedes-Benz Sprinter, die in het voorjaar van 2006 werd geïntroduceerd, bleek meteen zeer populair. Om aan de grote vraag naar deze bestelwagens te kunnen blijven voldoen, heeft moederbedrijf Daimler AG besloten om 177 miljoen euro te investeren in de beide Duitse Sprinterfabrieken.

Spuiterij
In Ludwigsfelde wordt onder meer een nieuwe spuiterij geïnstalleerd. De werkvloer voor het produceren van de voertuigen wordt met 9.500 vierkante meter vergroot. Deze uitbreiding zal medio 2011 gereed zijn. In Düsseldorf zal het accent meer liggen op algemene uitbreiding van de fabriek en het materieel. Met drie wielbases, vier opbouwlengtes van 5.243 tot 7.343 mm, drie dakhoogtes en talrijke opbouwvarianten is de nieuwe Sprinter bijzonder flexibele en veelzijdig gebleken. Met een GVW tussen 2,8 en 5,0 ton voldoet hij bijvoorbeeld als gesloten bestelauto met 7 tot 17 m3 aan bijna alle denkbare eisen. Ook is de Sprinter leverbaar als chassiscabine. In Nederland dankt de Sprinter zijn populariteit onder andere aan de standaard geleverde vijftraps automatische versnellingsbak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven