Dag van het veilige magazijn op 30 maart • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Dag van het veilige magazijn op 30 maart


De Dag van het Veilige Magazijn gaat in 2022 plaatsvinden op 30 maart. Tijdens die dag staan onder meer de thema’s RI&E, voorkomen van aanrijdingen en fysieke belasting van medewerkers centraal. Ook wordt de Prijs Veiligste Magazijn na twee jaar weer uitgereikt. 

De Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E), de nieuwe richtlijn voor de opslag van lithiumbatterijen (PGS-37) en hoe een aanrijding te voorkomen op de werkvloer.

Onder meer deze thema’s staan centraal op de Dag van het Veilige Magazijn op 30 maart 2022. Het evenement wordt georganiseerd door evofenedex en branchevereniging BMWT. Of het evenement online of fysiek gaat plaatsvinden, hangt af van de coronamaatregelen die tegen die tijd van kracht zijn.

Lees ook de blog van Jan Hommes
Durf te dromen van een veilig 2022

Prijs Veiligste Magazijn

Naast workshops en sprekers die op het programma staan, is er deze keer ruim aandacht voor de Prijs Veiligste Magazijn. De afgelopen editie is er geen prijs uitgereikt, omdat het vanwege het besmettingsgevaar onverantwoord was om inspecteurs en juryleden een bezoek te laten brengen aan deelnemende magazijnen. De afgelopen maanden was dat wel mogelijk, waardoor er deze keer wel een prijsuitreiking kan plaatsvinden.

Lees ook
Hoe wint jouw bedrijf de Prijs Veiligste Magazijn?

Genomineerden Veiligste magazijn

Timberland Europe (Almelo), Bressers Metaal (Tilburg) en DSM Protective Materials (Heerlen) zijn door de jury genomineerd voor de prijs. De jury, onder leiding van prof.dr.ir. René de Koster van de Erasmus Universiteit Rotterdam, maakt onderscheid tussen grote magazijnen met meer dan 25 magazijnmedewerkers en kleinere magazijnen. Timberland Europe en Bressers Metaal zijn genomineerd in de eerstgenoemde categorie, DSM Protective Materials in de categorie kleinere magazijnen. 

Webinars en workshops

De Dag van het Veilige Magazijn is voor evofenedex en BMWT de aftrap van een reeks webinars en workshops over magazijnveiligheid, vanuit de visie van de Code Gezond en Veilig Magazijn. Zo staan er onder meer workshops op de planning over het maken van een verkeersplan en de beveiliging van ICT-magazijnsystemen. Bedrijven digitaliseren en automatiseren steeds meer, maar zijn daardoor wel kwetsbaar voor hackers, met alle gevolgen van dien. De workshops zullen verspreid over het jaar worden gegeven. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven