Dachser verlengt logistiek gevaarlijke stoffen voor VCI Ga naar hoofdinhoud

Dachser verlengt logistiek gevaarlijke stoffen voor VCI


De Vereniging van de Duitse Chemische Industrie (Verband der Chemischen Industrie (VCI) heeft de samenwerking met Dachser verlengd met nog eens twee jaar.

De samenwerking bestaat al sinds 2009. Sindsdien profiteren vooral midden- en kleinbedrijven die lid zijn van de vereniging van de groupagediensten die speciaal zijn afgestemd op de kwaliteitseisen van de chemische industrie. De samenwerking tussen VCI en Dachser heeft betrekking op Europese groupagezendingen vanuit Duitsland met een gewicht tussen 31,5 kg en 5,0 ton.

Expertise bundelen

Chem Logistics is een gespecialiseerde logistieke oplossing van Dachser, die is afgestemd op de kwaliteitseisen van de chemische industrie. De internationaal opererende logistieke dienstverlener combineert daarvoor de gestandaardiseerde diensten uit het groupagenetwerk – transport, warehousing en IT – met de specifieke bouwstenen voor producenten van chemische producten. In de vestigingen van Dachser zijn experts voor chemielogistiek aanwezig, die fungeren als aanspreekpartners en adviseurs voor bedrijven die actief zijn in de chemische sector.

Opslag gevaarlijke goederen

Dachser vervoert jaarlijks meer dan 2,8 miljoen gevarengoedzendingen. Gedurende dit logistieke proces spelen de vestigingen die speciaal zijn ingericht voor de opslag van gevaarlijke goederen een belangrijke rol. Twintig vestigingen in Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Hongarije en Roemenië zijn beoordeeld aan de hand van de SQAS-vragenlijst (Safety and Quality Assessment System) van de CEFIC (European Chemical Industry Council) in de modules transportservice en/of warehousing.

Veiligheidsadviseurs

Dachser beschikt over een gecentraliseerd Gevaargoed Management Team en 150 regionale veiligheidsadviseurs in de branches, die elk jaar meer dan 9.500 medewerkers trainen in het omgaan met chemische producten. De logistiek dienstverlener werkt in dit geval samen met DEKRA, een onafhankelijke organisatie die veiligheid, kwaliteit en milieubescherming op de lange termijn waarborgt, onder andere door het gezamenlijk organiseren van seminars.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven