Ga naar hoofdinhoud

Dachser neemt Müller Fresh Food Logistics over


Dachser neemt Transportgroep A. Müller B.V. met hoofdkantoor in Holten, Nederland over, beter bekend als Muller Fresh Food Logistics.

Logistieke dienstverlening en overnames. Het lijkt inmiddels een twee-eenheid. Dit keer de lijft Dachser Müller in. Deze overname omvat naast de warehouses het wagenpark van geconditioneerde vrachtwagens.

90 miljoen euro omzet

Müller is actief in de markt onder de naam Müller Fresh Food Logistics. In 2021 genereerden de 770 food logistieke medewerkers van het bedrijf zo’n 90 miljoen euro aan inkomsten, waarmee het een van de toonaangevende aanbieders van foodlogistiek in Nederland is.

Het portfolio van het bedrijf omvat daarnaast opslag in alle temperatuur bereiken en klant specifieke diensten met toegevoegde waarde. De CEO van Müller, Jan-Peter Müller, blijft aan het roer, ondersteund door zijn managementteam.

Nieuwe kansen Müller

Jan-Peter Müller. “Als onderdeel van Dachser hebben we nu niet alleen toegang tot Dachser’s Food Logistics netwerk in Duitsland, maar ook tot Dachser’s European Food Network dat 34 landen bedient. Dit betekent dat we onze klanten geheel nieuwe mogelijkheden kunnen bieden, met name in de export van food groupage.

Voor Müller opent de overname een aanzienlijk groeipotentieel binnen een snelgroeiend internationaal familiebedrijf. Dit zorgt voor een uitstekend en betrouwbaar vooruitzicht, met name voor onze medewerkers en klanten.”

Meld je nu aan voor onze gratis nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van al het nieuws over interne logistiek

Aanmelden

Dachser zal niet de bedrijfswagenwerkplaatsen van Müller overnemen (Müller European Truck en Trailer Care), waar nog eens 80 mensen werken. De aandeelhouders van Müller blijven de servicegarage zelfstandig runnen, onder leiding van Anton Müller.

Müller, opgericht in 1938 in Holten, heeft vijf vestigingen in Nederland en een in Tsjechië. Als full-service logistiek dienstverlener biedt Müller diensten aan in warehousing, transport en distributie in de segmenten ambiënt, fresh en diepvries.

De twee bedrijven zijn overeengekomen om de overnameprijs niet bekend te maken. De definitieve overname is momenteel in afwachting van goedkeuring door de ACM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven