Dachser breidt uit en automatiseert • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Dachser breidt uit en automatiseert


De Duitse logistiek dienstverlener Dachser is begonnen om in Gersthofen (D) zijn logistiek centrum van 35.000 palletplaatsen verder uit te breiden met 10.000 geautomatiseerde plaatsen.
Om een en ander in goede banen te leiden heeft Dachser gekozen voor de Erdinger firma TransStore. Twee TransFaster-machines van TransStore moeten de op- en uitslag in Gersthofen gaan verzorgen, dit alles op een buitengewoon efficiënte en flexibele manier. In het najaar van 2008 moet het nieuwe dc, inclusief de automatisering, operationeel zijn.

Zes gangen, negen etages
De uitbreiding in het Duitse Gersthofen betreft zo’n 10.000 volledig geautomatiseerde palletplaatsen, zowel voor Euro- als voor industriepallets. De nieuwe hal sluit aan bij het bestaande logistiek centrum en dient voor de op- en omslag van de kant-en-klare producten van Dachser. Twee ’zwevende’ TransFasters met telescoopvorken en één TransMover verzorgen samen deze op- en omslag. De twee TransFaster machines bestrijken alle zes gangen en negen verdiepingen. De TransMover zorgt voor de wisseling van de TransFaster machines tussen de gangen. Westfalia mag, behalve de machines van TransStore, ook de besturingssoftware in het nieuwe Dachser warehouse leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven