Ga naar hoofdinhoud

DA Retail verhoogt beschikbaarheid voorraad met Slim4


Bij zijn aantreden als directeur logistiek & ICT bij DA Retail stond Gert Bos voor een enorme uitdaging: de beschikbaarheid van de voorraad moest van 91% naar boven de 95%, er moest 25% kapitaal worden vrijgemaakt uit de voorraad en de tijd die nodig was voor replenishment moest worden gehalveerd. Met behulp van Slim4 van Slimstock heeft DA Retail deze doelstellingen behaald.

Bij zijn vorige werkgever had Gert Bos een soortgelijke klus geklaard; hij wist dus wie je in dit soort gevallen moest bellen voor hulp. Nog voor zijn eerste werkdag had hij contact opgenomen met Slimstock om de situatie te bespreken. Zijn voorgangers bij DA hadden al diverse consultancy firma’s over de vloer gehad. De achtergelaten rapporten die hij aantrof waren hier de stille getuigen van. Deze toonden aan dat het beter kon, maar niemand had het tij echt kunnen keren.

Tijd om de handen uit de mouwen te steken. “We wilden er zeker van zijn dat de gestelde doelen realistisch waren en dat het resultaat binnen de gestelde tijd kon worden gerealiseerd. Daarom hebben we eerst een haalbaarheidsstudie uitgevoerd. In een lang weekend hebben we samen met een team van Slimstock de voorraadsituatie doorgerekend en zijn we tot de conclusie gekomen dat het haalbaar was. Binnen twee maanden moest Slim4 live zijn, drie maanden later moest de service boven de 95% zitten, bij een gelijkblijvende voorraad. Weer drie maanden later moest de voorraad daling gerealiseerd zijn. Daarna is het hard gegaan. Na de gestelde periode mochten de resultaten er zijn. De service zit tegenwoordig structureel boven de 95%”, aldus Gert Bos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven