Ga naar hoofdinhoud

Cyklop toont wikkelkunst op Logistica

Cyklop ATA 1400 klantspecifieke horizontale wikkelaar voor Verhoek international transport

Met de inzet van een nieuwe horizontale wikkelinstallatie van Cyklop bespaart Verhoek International Transport uit Genemuiden niet alleen kosten, maar wordt ook het orderverwerkingsproces en de uitlevering naar de klant aanzienlijk versneld. Cyklop toont op Logistica 2015 uiteraard niet deze unieke en klantspecifieke wikkelmachine, maar wel diverse andere wikkelinstallaties.

Dagelijks worden bij de hoofdvestiging van Verhoek in Genemuiden gemiddeld enkele duizenden losse rollen tapijt, vinyl, kunststof grasmatten en karpetten verwerkt. Tot nu toe verliep het ‘karpettenproces’ uitsluitend handmatig: ca. 3.000 karpetten werden dagelijks per trailer gelost en gesorteerd, en uiteindelijk naar circa 120 vaste afleveradressen gestuurd. Dat was volgens de logistiek manager een arbeidsintensief, tijdrovend en fysiek inspannend proces. Hoogste tijd dus om dit proces te optimaliseren en de doorlooptijd, werkzaamheden en kosten te reduceren. Met behulp van klantspecifieke ATA 1400 van Cyklop worden alle karpetten nu gemechaniseerd per afleveradres samen gebundeld tot één groot pakket.

Uitdaging

Wikkelmachines zekeren doorgaans lading automatisch met stretchfolie op pallets. Hier betreft het losse rollen, die samen moeten worden gebundeld. Aangezien het om een nieuwe toepassing gaat, zou de inzet van een standaard wikkelmachine niet toereikend zijn. Cyklop kon een maatwerk wikkelmachine leveren, die volledig aansloot bij de wensen en voorwaarden van Verhoek. Begin mei 2015 is de installatie – een horizontale wikkelmachine met een PLC Siemens besturingskast en een automatisch transport- en oprolsysteem in V-vorm – geïnstalleerd. In het intern transportsysteem van deze installatie worden meerdere opgerolde karpetten tot een optimaal pakket samengesteld en daarna in de horizontale wikkelmachine stevig met rekfolie omwikkeld. Door het plaatsen van een kartonnen koker in het midden van de bundel kan het pakket eenvoudig met een heftruck met tapijtdoorn opgepakt en getransporteerd worden.

Cyklop hal/stand 09/C041

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven