Ga naar hoofdinhoud

Crocs groeit verder met Manhattan Associates


Manhattan Associates, internationaal aanbieder van supply chain-oplossingen, helpt Crocs Inc., de snelgroeiende ontwerper, producent en retailer van het footwear-merk Crocs, met een slimme supply chain-oplossing. De oplossing van Manhattan ondersteunt volgens beide partijen het succes en de uitbreiding daarvan bij Crocs.

Het bedrijf biedt zijn schoenen, kleding en accessoires aan in Nederland en in negentig andere landen in de wereld. Het heeft gekozen voor de oplossingen van Manhattan als onderdeel van de supply chain-optimalisatiestrategie. 

Explosieve groei

“De Distribution Management-oplossingen van Manhattan zorgen ervoor dat bedrijven zoals Crocs in periodes van explosieve groei snel kunnen schakelen en goed kunnen plannen als de brand awareness en de vraag naar producten op zijn hoogst zijn”, zegt Jan Heijblom, sector manager Centraal Europa bij Manhattan Associates. “Onze oplossingen zorgen voor zichtbaarheid binnen supply chains zodat bedrijven zicht hebben op de stroom van bestellingen en voorraad. Ook kunnen zij voorspellen hoeveel mankracht zij nodig hebben gedurende piekperiodes.”

Rotterdam en Mexico
Crocs Inc. begint de implementatie van de Distribution Management-oplossingen van Manhattan in twee grote distributiecentra in Rotterdam en in Leon, Mexico. Crocs zet zijn producten in de markt vanuit een brede reeks van distributiekanalen, inclusief traditionele footwear-retailers en gespecialiseerde kanalen. Daarnaast verkoopt het de producten direct aan klanten via internet en op verkooppunten die gestuurd worden vanuit de organisatie zelf. In de afgelopen drie jaar is het bedrijf gegroeid tot een wereldwijde speler op de footwear-markt.

Wereldwijd platform
Alex Poole, director of global supply chain development bij Crocs Inc zegt: “Doordat we opereren in meerdere landen en via verschillende distributiekanalen, is het belangrijk voor ons dat we een standaard wereldwijd platform bouwen met een oplossing die ingebouwde flexibiliteit biedt. De oplossingen van Manhattan spelen een belangrijke rol bij het uitbouwen van onze wereldwijde infrastructuur.”

Crocs
Crocs Inc. is een snelgroeiende leverancier van met name schoeisel voor mannen, vrouwen en kinderen onder het merk Crocs. Alle schoenen van het merk Crocs bevatten het closed-cell synthetische Croslite van Crocs, volgens deskundigen een substantiële innovatie in footwear. Het Croslite-materiaal zorgt voor zachte, comfortabele, lichtgewicht schoenen die super grip hebben, geen strepen achterlaten en geen luchtjes verspreiden. Deze elementen maken Crocs-schoenen zowel geschikt voor alledaags  als voor professioneel gebruik, zoals bij varen, hiken, schoonmaken en tuinieren. Het veelzijdig gebruik van materialen zorgt dat Crocs zijn producten succesvol in de markt kan zetten voor een brede doelgroep.

Manhattan
Manhattan Associates levert al ruim 17 jaar wereldwijde supply chain-oplossingen, momenteel aan meer dan 1.200 organisaties die supply chain-software, -processen en -technologie als strategische voorwaarden voor marktleiderschap beschouwen. Manhattan Scope is een portfolio van software-oplossingen en technologie, dat organisaties kan helpen hun supply chain van planning tot uitvoering te optimaliseren. Het Supply Chain Process Platform van Scope levert het fundament voor vijf essentiële productgroepen voor de supply chain: Planning en Forecasting, Inventory Optimisation, Order Lifecycle Management, Transportation Lifecycle Management en Distribution Management. Daarnaast bevat het platform applicaties die Event Management, Supply Chain Intelligence en Visibility aan Solution Suites leveren. Ook bevat het X-Suite Solutions die oplossingen en/of oplossingscomponenten combineren om te voldoen aan specifieke supply chain-uitdagingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven