Ga naar hoofdinhoud

Coronavirus: wat zijn de gevolgen voor LogiMAT 2020?


De Franse autoriteiten hebben besloten om alle evenementen met meer dan 5000 bezoekers af te blazen in verband met het coronavirus. Ook in andere landen worden diverse evenementen on hold gezet. LogiMAT 2020 gaat voorlopig echter gewoon door. 

Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse centrale overheidsinstantie die gaat over ziektebestrijding- en preventie, ziet op dit moment geen grote gezondheidsrisico’s voor de Duitse bevolking.

Ook de lokale autoriteiten in Esslingen zien ‘geen verhoogd risico’ voor exposanten en bezoekers van het congrescentrum Messe Stuttgart, waar de LogiMAT van 10 tot 12 maart wordt gehouden. 

De organisatie van de LogiMAT 2020 verwacht meer dan 1640 exposanten. Enkele exposanten, voornamelijk afkomstig uit China en Italië, hebben vanwege het coronavirus al wel afgezegd. Onder meer Dematic en Jungheinrich gaan niet naar de logistieke vakbeurs.

“We coördineren dagelijks met de Messe Stuttgart en de lokale autoriteiten”, zegt Michael Ruchty van de LogiMAT. “We houden ons aan de vereisten en instructies van het lokale bureau voor de volksgezondheid in Esslingen en het bureau voor de openbare orde in Leinfelden-Echterdingen.”

“De autoriteiten van Esslingen hebben ons ook op 28 februari al laten weten dat er momenteel geen zorgen hoeven te zijn over het houden van de LogiMAT 2020 of een andere beurs in Stuttgart”, besluit Ruchty.

Aantal besmettingen stijgt

In Nederland zijn er op dit moment 18 mensen besmet met het coronavirus. Daarnaast zijn er twee ziekenhuizen die geen patiënten meer opnemen na besmettingen daar. 

In Duitsland was het aantal mensen dat zondag besmet was met het nieuwe coronavirus gestegen tot 129; bbijna een verdubbeling ten opzichte van zaterdag toen het aantal op 66 stond, meldde het Duitse ministerie van binnenlandse zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven