Ga naar hoofdinhoud

Coronavirus: JD Logistics verzendt medische spullen met shuttles


Het coronavirus heeft talloze fabrieken en warehouses platgelegd in China. Ook winkels en supermarkten zitten dicht, waardoor inwoners nergens terechtkunnen voor belangrijke medische benodigdheden. JD Logistics heeft daar wat op gevonden, zo schrijft men in een persbericht.

Het Chinese e-commercebedrijf zette op 25 januari een nieuwe logistieke service op touw waarmee men sindsdien meer dan 2,3 miljoen spullen heeft afgeleverd bij mensen thuis en ziekenhuizen in Wuhan, Huanggang en in de hele provincie Hubei.

Het gaat om medische en epidemische preventiematerialen, zoals maskers, medische handschoenen, veiligheidsbrillen en ontsmettingsmiddelen. 

De koeriers van JD Logistics – het zijn er tienduizenden – worden tijdens hun ritten uitgerust met maskers en andere veiligheidsuitrusting. Ook de warehouses van JD Logistics en voertuigen worden regelmatig ontsmet. 

JD Logistics gebruikt zogeheten cargoshuttles en drones om de spullen bij de mensen te krijgen. Is een koerier bij de plaats van bestemming aangekomen, dan zendt-ie een code naar de telefoon van de klant waardoor-ie de deur meteen open kan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven