Coronacrisis: Wie zijn de #MagazijnHelden van Nederland? • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Coronacrisis: Wie zijn de #MagazijnHelden van Nederland?


De logistiek is nog onmisbaarder geworden nu Nederland wordt geteisterd door het coronavirus. Supermarkten moeten sneller en vaker beleverd worden en ook de vraag naar medische benodigdheden was lange tijd niet zo groot. Tijd daarom om de logistieke helden in het zonnetje te zetten. 

Logistiek is ‘vitaal beroep’

Het kabinet heeft alle functies in de voedsel- en medicijnketen getypeerd als een ‘vitaal beroep’. “Daaronder valt de hele keten van de levering van alle typen medicijnen en alle soorten voedsel”, zegt Rogier Spoel van evofenedex, belangenbehartiger van circa 15.000 logistieke bedrijven in Nederland.

Het gaat hierbij dus niet alleen om de productie en het transport van toiletpapier, zeep en houdbaar voedsel (pasta, rijst, blikgroente), maar ook om de opslag in de vele warehouses die Nederland rijk is.

Applaus voor zorghelden

Terecht gaat er veel lof en waardering uit naar al het personeel in de gezondheidszorg: doktoren, huisartsen, verpleegkundigen en zo meer. Hartverwarmend was het dat Nederland dinsdagavond massaal besloot te applaudisseren voor de ‘Zorghelden’ die dag en nacht strijden tegen het coronavirus.

Maak #Magazijnhelden trending

De redactie van Warehouse Totaal wil ook het logistiek personeel een hart onder de riem steken. Zonder onze heftruckchauffeurs, logistiek managers en orderpickers zou de logistieke operatie in Nederland immers volledig in de soep lopen. 

Warehouse Totaal is daarom op zoek naar de #MagazijnHelden van Nederland. 

Wie is er teruggekomen uit zijn pensioen om mee te helpen aan de conveyor? 

Welke magazijnhelden maken overuren om de lege supermarktschappen razendsnel te vullen? 

Welke andere logistiek medewerkers lopen een slag in de rondte om Nederland te helpen in deze zware coronatijden? 

Neem contact met ons op

Deel jouw verhaal (het liefst met foto en/of video) met de redactie!

Dat kan door te reageren in de comments, door te mailen naar g.freriks@livenl of door het verhaal van jouw magazijnheld te delen via de hashtag #magazijnhelden. 

Heftruckchauffeur steekt draak met ‘hamsteraars’

We willen er alvast een paar #MagazijnHelden uitlichten. 

Deze heftruckchauffeur stelt hamsterend Nederland gerust: er is genoeg toiletpapier voor iedereen. De logistiek medewerker werkt bij een distributiecentrum in Tilburg en 

“Hamsteraars die bang zijn dat ze hun kont niet meer af kunnen vegen dit weekend…”, begint de Brabander zijn video. Vervolgens is te zien hoe de man met zijn heftruck door het warehouse rijdt. Een dc tot de nok toe gevuld met wc-papier. “Ik denk dat we genoeg hebben”, lacht hij.

Soldaten helpen in dc’s

En wat te denken van deze #MagazijnHelden in Oostenrijk. 

In de distributiecentra van supermarktketens als Spar, Hofer, Lidl en Rewe besloten onder anderen 780 militairen bij te springen om alle orders te verwerken. Legerorganisatie Bundesheer heeft besloten de kosten op zich te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven