Coronacrisis: enorme stijging in vraag naar logistiek vastgoed • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Coronacrisis: enorme stijging in vraag naar logistiek vastgoed

Foto: Bron: Architectuur.nl

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar opslagoplossingen voor de korte termijn. Die trend zien we niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland. 

Door de coronacrisis heeft de e-commerce voor sommige bedrijven een extra boost gekregen, denk aan bedrijven in food, farmacie en online retail. Om aan de klantvraag te voldoen, zoeken die bedrijven meer vierkante meters. 

“Vooral online retailers zoals Amazon verwachten dat hun bestellingen de komende tijd sterk zullen toenemen vanwege de beperkingen op winkelmogelijkheden voor middellange en lange termijn behoeften. De bereidheid om online aankopen te doen, is groter dan ooit. Er is daarom veel vraag naar opslagoplossingen voor de korte termijn”, zegt Peter Kunz van Colliers International. 

Dat vastgoedadviesbureau heeft onlangs onderzoek gedaan naar de vraag naar logistiek vastgoed in Duitsland. 130 Duitse bedrijven werden geïnterviewd. 

“De afgelopen dagen en weken hebben aangetoond dat de afhankelijkheid van geïmporteerde goederen uit slechts één land onze eigen economie in de weg staat en dat we hier onze lessen uit moeten trekken”, doelt Kunz op China.

“In onze enquête verklaarde meer dan de helft van de bedrijven dat ze de handelsrelatie met China op de korte termijn gaat heroverwegen, als gevolg van de effecten van de coronacrisis op de import en opslag. 21 procent van de deelnemers denkt zelfs dat de huidige situatie ook op de lange termijn effecten zal hebben op de handelsrelatie met China.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven