Containersnelweg Rotterdamse haven alsnog van start • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Containersnelweg Rotterdamse haven alsnog van start


De Container Exchange Route (CER) dat lang op zich laat wachten, lijkt dan toch van de grond te komen. Het havenbedrijf Rotterdam heeft met drie terminalbedrijven overeenstemming bereikt over het gebruik van het kilometerslange traject.

Containerstromen bundelen en daardoor de verbinding tussen containerterminals op de Maasvlakte, waar Easylog een groot warehouse bouwt, verbeteren. Dit moet resulteren in  minder congestie en kosten en daarmee een sterkere concurrentiepositie van de haven van Rotterdam.

Bouw 2018

Dat waren in 2018, toen de aanleg van de 17 kilometerlange betonnen baan startte de geformuleerde doelstellingen. Sindsdien blonk de Container Exchange Route uit in strubbelingen en uitstel. Kosten, tarieven en  aansluitproblemen op de systemen van terminals zorgden voor jaren vertraging.

hyperloop

Zie ook
Supersnelle hyperloop gaat warehousing volledig op de kop zetten

Nu heeft het Havenbedrijf Rotterdam alsnog overeenstemming bereikt met drie bedrijven voor het gebruik van de route. Rotterdam World Gateway (RWG), de Delta terminal van Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) en Kramer Group worden als eerste marktpartijen aangesloten op de Container Exchange Route.

Belang Container Exchange Route

Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam: ‘Ik ben verheugd dat RWG, ECT, de Douane en Kramer Group als eerste partijen aangesloten zullen worden op de Container Exchange Route. Dit commitment onderschrijft de belangrijke rol van de CER in het toekomstbestendig maken van het containercluster in de Rotterdamse haven.’

De partijen gaan niet met onbemande voertuigen rijden, zoals het oorspronkelijke plan was, maar met chauffeurs. De chauffeurs gaan vallen onder de haven-cao.

De containersnelweg was eind 2021 al klaar en koste 100 miljoen euro. De eerste containers zullen naar verwachting eind 2023 over het traject rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven