Containerreuzen boycotten Rusland • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Containerreuzen boycotten Rusland


AP Moller Maersk, CMA CGM en MSC hebben tijdelijk boekingen van en naar Rusland opgeschort.

De wiebelende supply chains krijgen een nieuwe test voor de kiezen. ‘s-Werelds grootste rederijen laten Rusland voorlopig links liggen. De aankondiging van het tijdelijk boycotten van Rusland volgt op de Russische invasie in Oekraïne.

Maersk

“Aangezien de stabiliteit en veiligheid van onze operaties al direct en indirect worden beïnvloed door sancties, zullen nieuwe Maersk-boekingen binnen de oceaan, de lucht en het intercontinentale spoor van en naar Rusland tijdelijk worden opgeschort, met uitzondering van voedsel, medische en humanitaire benodigdheden.

“De opschorting begint op 1 maart, 2022) en heeft betrekking op alle Russische gateway-poorten. We zullen vandaag en de komende dagen verdere details aankondigen naarmate we vorderen met de planning.”

De rederij vertelde klanten ook dat ze aanzienlijke vertragingen konden verwachten, aangezien landen als Nederland, België en Duitsland schepen op weg naar Rusland tegenhouden op zoek naar beperkte goederen, voornamelijk producten voor tweeërlei gebruik.

MSC

MSC heeft ook de verzendingen van en naar het land stopgezet.

“MSC Mediterranean Shipping Company introduceert per 1 maart met onmiddellijke ingang een tijdelijke stopzetting van alle vrachtboekingen van / naar Rusland, die alle toegangsgebieden omvat, inclusief de Baltische staten, de Zwarte Zee en het Verre Oosten van Rusland”, zei het bedrijf in zijn nieuwste klant advies.

“MSC heeft het advies van regeringen over nieuwe sancties, na het conflict in februari 2022 in Oekraïne, nauwlettend gevolgd en heeft scheepvaart- en binnenvaartdiensten van en naar Rusland uitgevoerd in volledige overeenstemming met de internationale sanctiemaatregelen die daarop van toepassing zijn.”

CMA CGM en Hapag-Lloyd

CMA CGM, dat onlangs nog Ingram Micro inlijfde, heeft ook aangekondigd dat het de verzendingen van en naar Rusland zal opschorten. Hapag-Lloyd stopte op 24 februari al boekingen van en naar zowel Rusland als Oekraïne.

Het VK laat gen Russische schepen meer toe in zijn havens. Schepen varend onder Russische vlag, geregistreerde, eigendom, gecontroleerde, gecharterde of geëxploiteerde schepen worden beweerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven