Consoveyo, system integrator en partner van Costo, automatiseert het nieuwe DC van JYSK in Bulgarije. • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Consoveyo, system integrator en partner van Costo, automatiseert het nieuwe DC van JYSK in Bulgarije.


Dit Portugese bedrijf wordt in Nederland exclusief vertegenwoordigd door Costo en samen hebben zij reeds meerdere projecten gerealiseerd. Onlangs maakte Consoveyo melding van een nieuw project in Oost-Europa met JYSK, de grootste Deense retailer van huishoudelijke goederen. Consoveyo zal voor JYSK in het nieuwe DC in Bozhuristhe (Bulgarije) een geautomatiseerd opslag- en handling systeem (ASRS) realiseren, haar unieke RGV transportsysteem installeren en een WMS integreren in het SAP Extended Warehouse Management (EWM).

Jorge Couto, Marketing & Sales Director bij Consoveyo, vertelt: “Het nieuwe geautomatiseerde magazijn van JYSK is een belangrijke aanvulling op onze groeiende referentielijst en tevens een positieve stap in onze uitbreidingsplannen voor Oost-Europa. Dit is een belangrijk project dat Consoveyo in staat stelt om onze kennis en ervaring te etaleren bij het realiseren van geautomatiseerde opslag- en distributieoplossingen voor een vooraanstaande retailer. ”

In de twee te bouwen ASRS hoogbouwmagazijnen zal Consoveyo 14 magazijnkranen plaatsen van 40 meter hoog en deze zullen in totaal 120.000 palletlocaties bedienen. Beide hoogbouwmagazijnen worden verbonden met de ruimten voor goederenontvangst, orderpicken en verzending met een Rail Guided Vehicle (RGV) systeem. Het RGV systeem kan snel en efficiënt afstanden tot 450m overbruggen en is ideaal voor complexe sorteertoepassingen of voor het verplaatsen van goederen over grotere afstanden binnen een locatie. Verschillende liften en transporteurs worden geïntegreerd om meerdere verdiepingen te kunnen bereiken en het bufferen van goederen te vereenvoudigen tijdens de inkomende en uitgaande goederenstromen.

Bovendien zal een zusterbedrijf van Consoveyo, zorgen voor de SAP-gebaseerde software implementatie op dit project. Zo zullen een WMS en een SAP Extended Warehouse Management (EWM) 9.4 geïntegreerd worden met een transportsysteem, SAP EWM MFS, en twee extra SAP modules. De eerste dient voor de communicatie tussen SAP-logistieke systemen en ondergeschikte beheerniveaus en de andere zal emulaties uitvoeren zodat alle magazijnprocedures grondig kunnen worden getest voordat het distributiecentrum overschakelt naar geautomatiseerd werken.

Met een oppervlakte van 300.000 m2 biedt het nieuwe DC ongeveer 150.000 m3 opslagcapaciteit en dat is bijna even veel als in het hoofdmagazijn van de retailer in Uldum, Denemarken. Na oplevering in 2019 zal het centrum verschillende voordelen opleveren, zoals de kortere tijden tussen bestelling en levering, lagere distributiekosten en een betere klantenservice voor de winkels van JYSK in Oost-Europa, met name in de Balkan. De hoge investering van JYSK maakt deel uit van de strategie van deze retailer om mondiaal verder te groeien. Tegelijkertijd brengt zij werkgelegenheid en economische ontwikkeling in de provincie Sofia in Bulgarije.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven