Compaxo plant en peilt alles • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Compaxo plant en peilt alles


Compaxo Fijne Vleeswaren BV heeft, om de kwaliteit van de producten optimaal te kunnen bewaken, alle koelwagens onlangs uitgerust met de nieuwste technieken. Samen met EVO-it, IT-specialist in logistieke software en Dyzle, specialist op het gebied van draadloze oplossingen van temperatuurregistratie en –alarmering, is een systeem ontwikkeld waarmee Compaxo alle ritten en stops van de koelwagens zeer nauwkeurig kan plannen, real time volgen en vastleggen. Bovendien worden de temperaturen in de koelwagens continu gemeten en vastgelegd. Bij afwijkingen wordt Compaxo direct per sms gewaarschuwd.
 
Adrie van Zoest, ICT Manager bij Compaxo, licht toe: “Het wordt steeds belangrijker om de kwaliteit van onze producten goed in de gaten te houden. De wetgever en onze klanten stellen, terecht, hoge eisen, aan het naleven van alle hygiënecodes. In nauw overleg met onze interne kwaliteitsdienst hebben we besloten om hierin een belangrijke stap te zetten. De software van EVO-it (Ritplan) geeft ons de mogelijkheid om de ritten van onze koelwagens zo goed mogelijk in te plannen en te registreren. Ritplan houd per order en per koelwagen o.a. rekening met verschillende ladingdragers, volumes, gewichten, en de daarbij benodigde lostijden. Ritplan maakt voor ons dagelijks een voorstel voor de planning waarop we, indien nodig, heel flexibel kunnen bij sturen. De defintieve planning wordt met één druk op de knop doorgegeven aan Dyzle en kan daarna op elk moment gematcht en geactualiseerd worden met de werkelijke tijden.”
 
Goed uitgerust
Hij vervolgt: “De oplossing van Dyzle biedt tevens continu inzicht in het verloop van de temperatuur. De gegevens worden via de GPRS verbinding doorgestuurd naar een server. Het maken van een analyse en het afdrukken van rapportages is zeer eenvoudig. Ook worden wij via e-mail en sms gewaarschuwd wanneer de temperatuur onder of boven de toegestane waarden raakt. Wij kunnen d.m.v. Ritplan en Dyzle GPS locatiemetingen online zien of een koelwagen vertraagd is en of deze de afgesproken levertijd haalt, maar ook als er bij een klant een lange wachttijd is geweest is dit inzichtelijk. We hebben deze gegevens o.a. nodig omdat steeds meer afnemers hun leveranciers beoordelen op hun leverings performance. Op deze manier zijn wij dus goed uitgerust voor de toekomst en onze klanten kunnen wij een goede service en een betrouwbaar product bieden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven