Cocaïnehandel ging -ongewild- via DC van Agro Merchants • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Cocaïnehandel ging -ongewild- via DC van Agro Merchants


Ruim 500 kilo cocaïne is ontdekt tussen dozen met daarin een partij ananassen, in het DC van Agro Merchants in ‘s-Gravenzande. Criminelen dreigden personeel van het distributiecentrum vast te binden om de drugs weg te halen, meldt Omroep West. Daarop greep de politie in, die de drugssmokkel al langer op het spoor was. 

Vijf verdachten zijn opgepakt. Het gaat om een 19-jarige Rotterdammer en vier mannen uit Bergen op Zoom. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit, omdat het vermoedt dat zij nu alleen de koeriers hebben opgepakt, niet de organisatoren erachter. Het viertal werd aangehouden in een auto op de Burgemeester Elsenweg  in Naaldwijk. De vijfde werd uiteindelijk gepakt in het distributiecentrum. Hij zat op het uitgestrekte terrein in een koelcel. De politie is zes uur bezig geweest om hem te vinden. De hele omgeving werd afgezet en er vloog er een politiehelikopter in de lucht om niets te missen.

“Je weet dat hij niet weg kan zijn, het is stukje voor stukje afzoeken,” zei de leider van de recherche Harskamp. “Dan vind je hem uiteindelijk en dan is dat toch wel leuk. Hij had het koud, het was daar maar 6 graden.”
-Wieger Harskamp, rechercheur

Foto: Michiel Steenwinkel (Omroep West)

De recherche deed al langer onderzoek naar een mogelijk drugstransport. Het onderzoek kreeg twee weken geleden een onverwachte wending toen duidelijk werd dat er mogelijk geweld zou worden gebruikt. “Als men mensen van het bedrijf wil vastbinden om zo aan drugs te komen, terwijl personeel en het bedrijf er niets mee te maken heeft, dan grijpen we in,” vertelt rechercheleider Wieger Harskamp aan de lokale omroep. “Ook als we dan geen drugs hebben, dat maakt me niet uit.”


Bedrijf niet betrokken

Agro Merchants is distributeur van bloembollen, voedingsmiddelen en overige agrarische producten. De politie vond geen aanwijzingen dat het bedrijf bij het drugstransport is betrokken. Criminelen hebben het bedrijf gebruikt als doorvoerlocatie. Volgens Harskamp niet zo verwonderlijk:  “Er komen daar zoveel spullen binnen. Er wordt niet in elke palet gekeken of er niet wat anders tussen zit dan ananassen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven