CMA CGM en Ceva bestormen Nederlandse last mile wereld door overname • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

CMA CGM en Ceva bestormen Nederlandse last mile wereld door overname


CMA CGM breidt zijn logistieke macht en kracht verder uit. De logistieke reus neemt een meerderheidsbelang in een last mile speler die binnenkort ook in Nederland actief is

CMA CGM blijft op overnamepad. Na de overname van Ingram Micro eind vorig jaar is het nu de beurt aan last mile speler Colis Privé Group uit Frankrijk.

Toonaangevende last mile speler

Colis Privé, een specialist in thuis- en relay-leveringen aan consumenten, opgericht in 2012, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een toonaangevende last-mile logistieke speler in Frankrijk. Colis Privé heeft via zijn netwerk van bijna 110 regionale vestigingen meer dan 70 miljoen pakketten bezorgd in heel Frankrijk. Colis Privé is ook aanwezig in België, Luxemburg en Marokko en heeft de aanstaande lancering van zijn activiteiten in Nederland aangekondigd.

Last mile wordt onderdeel Ceva

De toevoeging van Colis Privé zal de expertise en het dienstenaanbod van Ceva Logistics, de logistieke dienstverlener die in 2019 werd ingelijfd door CGA CGM, op het gebied van e-commerce, een snelgroeiende bedrijfstak en in pakketbezorging aan consumenten, een boost geven, is de verwachting de logistieke gigant.

Komst naar Nederland

Daarnaast is de CMA CGM Group van plan de ontwikkeling van Colis Privé te versnellen, vooral op internationaal niveau, waaronder in Nederland, door gebruik te maken van zijn wereldwijde aanwezigheid en zijn eersteklas technologische en logistieke expertise.

Rodolphe Saadé, voorzitter en CEO van de CMA CGM Group: “De verwerving van een meerderheidsbelang in Colis Privé is een belangrijke stap in de ontwikkelingsstrategie van onze logistieke activiteiten. Deze operatie stelt ons in staat om end-to-end logistieke oplossingen aan te bieden aan onze e-commerce klanten voor wie de last mile een kritieke fase is. Door gebruik te maken van de wereldwijde aanwezigheid van onze dochteronderneming Ceva Logistics, is het onze ambitie om Colis Privé internationaal te ontwikkelen, te beginnen met Europa waar het bedrijf al gevestigd is.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven