Ga naar hoofdinhoud

CIBER breidt partnerovereenkomst met Cognos uit


CIBER Nederland en Cognos (onderdeel van IBM) hebben hun partnerovereenkomst uitgebreid. De ICT-dienstverlener mag zich nu reseller van Cognos-producten noemen. CIBER heeft de afgelopen jaren al regelmatig oplossingen van Cognos op het gebied van Business Intelligence (BI) en Performance Management geïmplementeerd, bij onder meer Eneco en het Amphia Ziekenhuis.

De uitbreiding van de partnerovereenkomst betekent dat CIBER nauwer samenwerkt met Cognos bij de implementatie van oplossingen van Cognos. CIBER mag nu bovendien rechtstreeks licenties aanbieden van alle BI-oplossingen, alsmede een groot deel van de overige Performance Management-producten van Cognos.
 
Datawarehouse
De samenwerking tussen de twee bedrijven heeft al geleid tot een bijzondere datawarehouse-oplossing: CIBER heeft in nauwe samenwerking met Cognos bij de Sint Maartenskliniek een nieuw datawarehouse ingericht, waardoor het ziekenhuis als eerste in Nederland de hele facturering kan uitvoeren op basis van Diagnose Behandel Combinaties (DBC’s). Dit datawarehouse, dat is gebaseerd op de vastlegging van DBC’s en verrichtingen, wordt nu ingezet als quick-start om een soortgelijke oplossing eenvoudig en snel te  kunnen implementeren bij andere zorginstellingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven