Christian Kühnhold kiest voor nieuwe zakelijke uitdaging • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Christian Kühnhold kiest voor nieuwe zakelijke uitdaging

Christian Agasse (links) en Chistian Kühnhold.

CEO van PAKi Logistics GmbH en lid van de Raad van Bestuur van Faber Halbertsma Groep Christian Kühnhold, verlaat eind september het bedrijf. Na de succesvolle ontwikkeling van PAKi Logistics GmbH en de integratie ervan in de Pooling Partner-onderneming van de Faber Halbertsma Groep, wil Kühnhold nog een keer op zoek naar nieuwe zakelijke uitdagingen. Christian Agasse zal zijn opvolger zijn in de functie van CEO.

Christian Kühnhold nam in 2005 met private equity partners het management van PAKi Logistics GmbH (PAKi) over als buy-in manager, als onderdeel van een private equity-transactie. PAKi bood op dat moment diensten aan op het gebied van europallets en kisten voor expediteurs in Duitsland en had ongeveer 50 werknemers. Het doel van Kühnhold was om de PAKi-activiteiten in heel Europa te ontwikkelen en het aanbod uit te breiden met andere toonaangevende services.

Ladingdrager voor retailers

In de jaren die daarop volgden slaagde Kühnhold erin om het bedrijf op te zetten in talrijke landen in Europa; de pooling-services werden over de gehele supply chain van industrie en handel uitgerold. Tegelijkertijd werd met de 1.4-Displaypallet een nieuwe en momenteel zeer succesvolle ladingdrager voor retailers geïntroduceerd.

Pooling en productie van pallets

Bij het vertrek van de private equity partners in 2012 was PAKi sterk gegroeid en had het 100 werknemers. Met de Faber Halbertsma Groep werd een financieel sterk familiebedrijf gevonden dat toen ook al gerund werd door de derde generatie en met succes actief was in Europa op het gebied van pooling en productie van pallets. In 2012 werd PAKi Logistics GmbH 100% onderdeel van de Faber Halbertsma Groep; Christian Kühnhold bleef CEO van PAKi en trad tevens toe tot de Raad van Bestuur van de groep.

Als onderdeel van de Faber Halbertsma Groep en onder leiding van Kühnhold – samen met zijn collega Agasse – heeft PAKi zich verder succesvol ontwikkeld. Vandaag de dag is PAKi, met 160 werknemers, goed geïntegreerd in de Faber Halbertsma Groep, die wordt geleid door Ingrid Faber als CEO.

Nieuwe uitdaging

Nu Kühnhold zijn plannen met PAKi heeft verwezenlijkt en het bedrijf gestaag blijft groeien, wil hij nogmaals op zoek naar een nieuwe zakelijke uitdaging en nieuwe wegen bewandelen om zijn visie van meer duurzaamheid en efficiency in de logistiek op die manier te realiseren.

“Ik ben zeer dankbaar voor mijn tijd bij PAKi”, zegt Christian Kühnhold. “Het bedrijf is goed gepositioneerd en heeft met Ingrid Faber en haar groep de noodzakelijke, sterke steun om nog meer innovatieve en rendabele oplossingen aan de markt aan te blijven bieden.” “Wij danken Christian Kühnhold voor zijn uitstekende werk”, geeft Ingrid Faber, CEO van Faber Halbertsma Groep aan. “Hij heeft PAKi vanaf het begin voortdurend met de juiste strategie ontwikkeld en heeft belangrijke impulsen gegeven voor winstgevende groei. We wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe uitdaging.”

Christian Agasse volgt Kühnhold op als CEO en wordt in deze rol ondersteund door de groep en het hele team. Hij werkt al meer dan 10 jaar binnen het bedrijf, was voorheen COO, heeft veel internationale ervaring en heeft nauw samengewerkt met Kühnhold, als collega en als vriend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven