Ga naar hoofdinhoud

Ceva verwerft miljoenen vierkante meters magazijn door nieuwe overname


Ceva vergroot zijn aanwezigheid in India. De logistieke dienstverlener heeft bijna alle aandelen overgenomen van een grote, Indiase collega.

Ceva Logistics, dat vorig jaar nog het Franse Gefco inlijfde, heeft nu zijn zinnen gezet op India.  Ceva heeft een overeenkomst heeft getekend om 96 procent van het in Mumbai gevestigde Stellar Value Chain Solutions over te nemen van een dochteronderneming van private-equityfirma Warburg Pincus en andere aandeelhouders.

Contractlogistiek

Stellar Value Chain Solutions is uitgegroeid tot een belangrijke speler in contractlogistiek met omni-channel fulfilmentdiensten in de marktsegmenten e-commerce, auto’s, voedingsproducten, consumentenproducten, mode en detailhandel, gezondheidszorg en farmaceutische producten. Eigenaar Anshuman Singh zal dit bedrijf na de overname blijven leiden.

Miljoenen vierkante meters warehousing

Ceva verwerft met de deal ongeveer 7.700.000 vierkante meter aan ruimte verdeeld over meer dan 70 faciliteiten in 21 steden in heel India. Daarnaast zal Ceva het Stellar-personeelsbestand van bijna 8.000 fulltime en tijdelijke medewerkers erven. De overname moet de positie van Ceva in India versterken.

 Ceva en India

Ceva Logistics is momenteel aanwezig op 75 locaties in 35 steden in India met ongeveer 2.700.000 vierkante meter aan magazijnruimte. Met de overname zou Ceva Logistics een veel sterkere speler worden in Indiase contractlogistiek, en haar nieuwe klanten wereldwijde expertise en verhoogde operationele efficiëntie en innovatie bieden.

Versterking regio Ceva

Naast India vormt de overname een aanvulling op de recente groei van Ceva’s contractlogistieke activiteiten elders in de regio Azië-Pacific. De deal zal naar verwachting ook ten goede komen aan Ceva’s vrachtbeheer- en douaneactiviteiten in de regio.

Mathieu Friedberg, CEO van Ceva Logistics: “Met de toevoeging van Stellar VCS zetten we onze strategische groei voort met als doel een Top 5 wereldwijde logistieke speler te worden. We breiden uit naar meer belangrijke marktsegmenten en vergroten onze aanwezigheid in dit strategische land. Stellar heeft een belangrijk netwerk van contractlogistieke faciliteiten in heel India en een groot aantal klanten. Het overbrengen van hun expertise en voetafdruk in India is een grote stap voorwaarts voor Ceva Logistics.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven