CEO Geodis: wispelturige handelsstromen duren nog jaren • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

CEO Geodis: wispelturige handelsstromen duren nog jaren


Marie-Christine Lombard, ceo van Geodis, één van ’s werelds grootste logistieke dienstverleners gelooft dat de onrust in de toeleveringsketen van de afgelopen twee jaar een opmaat is voor diepere, langdurige veranderingen in handelspatronen.

De globalisering trekt zich niet zozeer terug, maar verandert wel. Waarbij bedrijven zich afvragen hoe minder afhankelijk te worden van China als productieland. De wens naar minder afhankelijkheid vergroot de roep om reshoring en andere routes om meer veerkrachtige operaties te krijgen, stelt Marie-Christine Lombard, ceo van Geodis in een interview met de WSJ.

Lees ook
Kennisgebrek automatisering en robots bedreigt succesvolle nearshoring

Complexe wereld

De verschuiving begon vóór de Covid-pandemie, maar is recentelijk versneld, stelt Lombard, waardoor de manier waarop goederen worden vervaardigd en gedistribueerd steeds complexer wordt. Bedrijven willen afstappen van het afhankelijk zijn van één enkel land om goederen in te kopen, zegt ze, een strategie die vereist dat logistieke dienstverleners stromen beheren tussen een breder scala aan herkomsten en bestemmingen. Een hindernis blijft volgens haar de infrastructuur in opkomende markten die achterblijft bij de havens en snelwegen in gevestigde toeleveringsketens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven