CeMAT 2008: groter dan ooit tevoren • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

CeMAT 2008: groter dan ooit tevoren


De CeMAT 2008 was groter dan ooit tevoren. De grootste intralogistieke vakbeurs van Europa (sommigen zeggen zelfs van de wereld) trok in vijf dagen tijd meer dan 60.000 bezoekers. Dat is ruim 20 procent meer dan drie jaar geleden. Ook het aantal standhouders was dit jaar fors groter dan tijdens de vorige editie: 1.100 dit jaar, tegenover 980 in 2005.

De globalisering is in de interne logistiek duidelijk zichtbaar, zo constateert de beursorganisatie daags na de laatste beursdag. Meer dan 45 procent van de standhouders en ruim 40 procent van de bezoekers kwam uit andere landen dan Duitsland, het thuisland van de beurs. Van die bijna 25.000 buitenlandse bezoekers kwam weer driekwart uit de diverse Europese landen. Verder waren er tamelijk veel Aziatische bezoekers (er werden er bijna 3.000 geteld) en ook nog een behoorlijk aantal Amerikanen (ruim 2.000). Nederland staat traditiegetrouw hoog in de top 10 waar het gaat om bezoekersaantallen; enkele duizenden Nederlanders bezochten de beurs in Hannover.

CeMAT algemeen 2  CeMAT algemeen 4

Goede gesprekken
De ruim 1.100 standhouders toonden zich merendeels erg tevreden over het verloop van de beurs. Klaus Tersteegen, directielid van SSI Schäfer en dus vertegenwoordiger van een van de grootste stands op de beurs spreekt van ‘een geslaagd evenement.’ “Wij zijn zeer tevreden. We hebben veel, en ook goede gesprekken gehad; onze stand gaf daarnaast zowel aan klanten, medewerkers als de pers een representatief beeld van wat wij als marktleider doen en zijn. We kijken nu al uit naar de volgende CeMAT!”

Positieve ontwikkeling
Ook Christoph Hahn-Woernle, topman van Viastore Systems, is zeer te spreken over de beurs en over de logistieke branche in het algemeen: “Sinds de CeMAT van 2005 heeft de intralogistiek een zeer positieve ontwikkeling doorgemaakt. Alleen al in Duitsland is de sector met meer dan 25 procent gegroeid, tot een waarde van 18,5 miljard euro. Dat is een enorm getal. Als je dat afzet tegen de economische groei in het algemeen, dan zie je hoe ontzettend veel dynamiek er in de interne logistiek zit.”

CeMAT algemeen 3  CeMAT algemeen 6

Internationaal karakter
Remco Overwater, managing director van Vanderlande Industries, toonde zich met name tevreden over het brede internationale karakter van de CeMAT 2008: “We hebben heel veel nieuwe contacten opgedaan en veel interessante gesprekken gevoerd. Voor ons als ‘Global Player’ is het belangrijk dat deze beurs zo’n internationaal bezoekersspectrum heeft. Een elementair pluspunt voor ons bedrijf”, aldus de Vanderlande-topman.

Bezoekers
Ook de bezoekers lieten zich over het algemeen erg tevreden uit over wat ze zagen in Hannover. De beursorganisatie concludeerde na eigen onderzoek onder de bezoekers dan 84 procent zich nu alweer op de CeMAT van 2011 verheugt. Met name in de hoek van de logistieke dienstverleners waren er dit jaar veel nieuwe bezoekers op de beurs afgekomen; een stijging met wel 150 procent.

Complete beurs
Qua getoonde producten mag de CeMAT een zeer complete beurs genoemd worden. Heftrucks, zware havenmachines, magazijnvoertuigen, kranen, orderpick- en opslagsystemen, sorteer- en depalettiseermachines, maar ook software en hardware; eigenlijk alles wat op het pad komt van de logistiek manager was op de CeMAT wel te vinden. Veel vernieuwingen en  innovaties, sommige zelfs spectaculair, maakten de beurs compleet en indrukwekkend.

CeMAT algemeen 5

CeMAT 2011
Voor wie de volgende CeMAT absoluut niet wil missen, nu alvast de data:  Van 3 tot en met 7 mei 2011 vindt de beurs in Hannover opnieuw plaats.

CeMAT algemeen 7 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven