CB stoot transport Nederland af: dit bedrijf gaat het doen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

CB stoot transport Nederland af: dit bedrijf gaat het doen


Leveringen met kleine omvang had CB jaren terug al uitbesteed. Nu neemt het bedrijf afscheid van zijn gehele transporttak voor Nederland.

Logistiek dienstverlener CB, dat de gevel van zijn magazijn heeft voorzien van zonnepanelen, en Tielbeke hebben het voornemen dat Tielbeke het transport van CB in Nederland overneemt, inclusief chauffeurs, planners en wagenpark.

Met deze voorgenomen overname wil CB zijn vervoersdienstverlening toekomstbestendig organiseren, voor klanten en medewerkers. Tielbeke voegt met de overname een belangrijke schakel toe aan zijn fijnmazige distributienetwerk.

Continuïteit in dienstverlening geborgd

Linda van Zomeren, ceo van CB: “In onze kernmarkt, de boekensector, verandert het bestelgedrag: er wordt vaker besteld, maar in kleinere hoeveelheden. Daarnaast zien wij dat de milieuregels strenger worden. En dat vraagt aanvullende investeringen in ons wagenpark en specifieke oplossingen voor de binnensteden. Tielbeke is een professioneel bedrijf dat investeert in duurzaam vervoer. Het is een partij met een zeer goed, fijnmazig distributienetwerk dat uitstekend past bij onze markt.”

Adwin Verhoeks, ceo Tielbeke: “Met deze samenwerking zorgen we voor een goede oplossing voor het vervoer van boeken. Wij hopen de CB-chauffeurs te mogen verwelkomen en een belangrijke rol te geven in het centrum van ons distributienetwerk.”

Samenwerking ID Logistics voor kleinere zendingen

Leveringen met een kleinere omvang besteedt CB al jaren uit aan verschillende partners. Per 1 juli 2023 is ID Logistics een nieuwe partner. ID Logistics levert tijdschriften aan retailers, die ook boeken vanuit CB geleverd krijgen. De samenwerking met ID Logistics zorgt voor samenval en bundeling van deze goederenstromen.

Continuïteit in werk

De betrokken medewerkers van CB zijn 21 februari geïnformeerd over de voorgenomen overname door Tielbeke. Van Zomere: “We zijn ervan overtuigd dat Tielbeke, een familiebedrijf met een ‘distributiehart’ en onderdeel van een sterk netwerk in de Benelux, een goede ‘fit’ is voor onze planners en chauffeurs en dat we samen de vervoersdienstverlening voor onze klanten goed, duurzaam en betrouwbaar kunnen voortzetten. Op korte en op lange termijn.”

Geen verandering België

De voorgenomen overname door Tielbeke en de samenwerking met ID Logistics betreft alleen de Nederlandse markt. In België blijft CB zelf het transport doen, in samenwerking met Belgische vervoerspartners. Het afleveren van bestellingen rechtstreeks aan consumenten thuis in opdracht van webwinkels blijft CB organiseren met zijn huidige partners voor dit type vervoer.

De bedrijven hopen in mei 2023 geformaliseerd te hebben en in oktober 2023 de nieuwe werkwijze te starten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven