CB en FOOX bundelen stromen in retaillogistiek • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

CB en FOOX bundelen stromen in retaillogistiek


CB en FOOX gaan intensiever samenwerken. FOOX is totaalleverancier van tabak- en gemakswinkel, benzinestations, horeca, verenigingen en de bedrijvenmarkt. Vaak komen zij op adressen waar ook boeken vanuit CB geleverd worden. Door goederenstromen te bundelen zorgen CB en FOOX voor minder kilometers en CO2-uitstoot en hebben retailers minder vrachtwagens aan de deur.

“We werken al een aantal jaren samen voor de levering aan verschillende winkels. Nu gaan we stapsgewijs uitbreiden. Vanaf half september breiden wij de samenwerking uit met zo’n 250 adressen, vooral in het westen van het land. Daarna breiden we nog verder uit over heel Nederland”, aldus Arjan de Jong, manager vervoer van CB.

“Eerst naar de winkels die producten van zowel FOOX als CB geleverd krijgen. Daarna nemen we in de gezamenlijke routeplanning ook de adressen mee die daar in de buurt liggen.”

Het doel is om in heel Nederland zo veel mogelijk stops te bundelen.

CB en FOOX vinden elkaar in de hoge servicegraad, vertelt De Jong: “Wij begrijpen dat de retailer de producten die wij leveren op een aantrekkelijke manier wil presenteren in zijn winkel. Dat vraagt aandacht en zorgvuldigheid bij aflevering, en dat staat bij ons allebei hoog in het vaandel.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven