Capgemini met SISO op de bres voor Afrika • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Capgemini met SISO op de bres voor Afrika


Met de organisatie van een seminar op 29 mei aanstaande geeft SISO Computers, specialist in ICT-migratietrajecten, het startschot voor de campagne ‘Bridging the Digital Gap between Europe and Africa’. Met deze campagne wil SISO het Nederlandse bedrijfsleven motiveren om afgeschreven pc’s op verantwoorde wijze te doneren aan landen in Afrika en als zodanig het schrijnende computertekort in Afrika terugdringen.

IT-dienstverlener Capgemini zal als eerste bedrijf een substantiële bijdrage aan dit project leveren.

Noodklok
Het Afrikaanse onderwijs luidt al jaren de noodklok vanwege het tekort aan goed werkende computers. Het Nederlandse bedrijfsleven verwijdert ondertussen jaarlijks honderdduizenden afgeschreven computers. Bedrijven vragen zich daarbij zelden af of deze pc’s nog een goede bestemming kunnen krijgen. Volgens Capgemini en SISO bieden donatieprojecten in dit soort situaties een goed alternatief. Computers krijgen een tweede leven en het IT-onderwijs in Afrika een nieuwe impuls.

Gedumpt
Het sec transporteren van pc’s is echter niet voldoende. Verantwoord doneren staat in de campagne centraal. Te vaak wordt IT-apparatuur op een onverantwoorde wijze afgevoerd, aldus SISO. Bedrijven onderschatten de logistieke kant van een donatietraject; men werkt zonder gedegen logistieke partner in Afrika. Ook is te vaak niet bekend of de afgeschreven pc’s nog daadwerkelijk bruikbaar zijn. Gevolg is dat slechts een klein deel van de gedoneerde pc’s op de Afrikaanse scholen aankomt. De rest van de computers wordt gedumpt, dikwijls midden in woonwijken. Met alle gevolgen van dien; bergen pc-afval worden verbrand om plaats te maken voor nieuw afval en bij die verbranding komen regelmatig kankerverwekkende stoffen vrij.
 

800 desktops
SISO wil dergelijke problemen voortaan voorkomen door middel van goede voorlichting. Tijdens het seminar, waarbij Capgemini als gastheer optreedt, komen alle aspecten van het ‘op de juiste wijze’ doneren van pc’s aan Afrikaanse landen aan bod. De donatie van 800 desktops aan diverse scholen in Kenia door Capgemini wordt tijdens het seminar als best practice aangehaald.
Op het seminar komen de volgende sprekers aan het woord:

Henk Vermaas       – CEO Capgemini
Alex Beishuizen     – Hoofdredacteur Computable
Ed Alting Siberg      – Directeur SISO
Annelies Hermens  – MVO Manager Capgemini
Henk Lamers          – Education Program Manager Microsoft
Millicent Odongo     – Director Computers for Development
Jac Stienen            – Directeur IICD

Meer informatie over de campagne en het seminar is te vinden op www.bridgingthedigitalgap.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven