CAO: dit is het eindbod van de werkgevers • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

CAO: dit is het eindbod van de werkgevers


De werkgeversdelegatie van TLN en VVT heeft een ‘ultieme poging’ gedaan middels een eindbod om tot een snel cao resultaat te komen.

De CAO onderhandelingen zijn altijd een heet hangijzer. Dit keer is dat niet anders. De vakbonden vonden 5 procent loonsverhoging niet voldoende. De werkgevers hebben daarom in onderhandelingsronde 4 een verbeterd aanbod gedaan.

De stijgende inflatie, de almaar groter wordende economische onzekerheid en de energiecrisis raken ons allemaal. Zowel de leden van TLN, alsmede de werknemers van de leden hebben er daarom baat bij dat er snel duidelijkheid komt over de loonontwikkeling in het jaar 2023. Dit is tijdens het cao-overleg van vandaag dan ook uitvoerig besproken, aldus de werkgeversorganisaties.

Eindbod

TLN heeft tijdens de onderhandelingen van vandaag uiteindelijk besloten om een eindbod te doen. Het eindbod bestaat in de kern uit een loonstijging van 7,5% en een eenmalige uitkering van €250,- per 1 januari, een reiskostenvergoeding en de doorbetaling van verplichte opleidingstijd. Tevens committeert TLN zich aan een gezamenlijke toekomstagenda voor 2023.

Reactie vakbonden

FNV en CNV hebben aangegeven dat zij het eindbod van TLN neutraal aan de achterban zullen voorleggen. De Unie heeft aangegeven dat het eindbod van TLN positief wordt voorgelegd aan de achterban.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven