Ga naar hoofdinhoud

BT truck gaat Dordts zuiveringsslib te lijf


DRSH NV in Dordrecht verbrandt het zuiveringsslib, dat overblijft na de reiniging van rioolwater van huishoudens en bedrijven. Het bedrijf verbrandt het slib van ruim vijf miljoen mensen. Om invulling te geven aan de hedendaagse eisen rondom het voorkomen van dieselemissie in gebouwen heeft DRSH een nieuwe elektrische vorkheftruck aangeschaft.

DRSH heeft daarvoor BT Nederland gekozen. Het gaat hier om het type C4E250V, een heftruck met een capaciteit van 2.500 kg. Deze 80 Volt vorkheftruck komt uit de Cargo-range van vierwiel-trucks met capaciteiten van 2.500 tot 3.500 kg en is inzetbaar voor een brede range van applicaties.
DRSH exploiteert een moderne verbrandingsinstallatie (SVI) waarmee het zuiveringsslib, een restproduct bij de biologische reiniging van rioolwater/afvalwater, verwerkt wordt. Het transport vanaf de afvalwaterzuiveringsinstallaties naar de verbrandingsinstallatie in Dordrecht is onderdeel van de dienstverlening. De reststoffen die overblijven worden voor nuttig gebruik afgezet. Op jaarbasis verwerkt DRSH nv ca. 375.000 ton, ruim twintig procent van de productie in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven