Ga naar hoofdinhoud

Brand verwoest 1.500 m2 Van de Scheur Vianen


Een uitslaande brand heeft op 15 januari jl. zo’n 1.500 van de in totaal 13.000 m2 opslagruimte van Van de Scheur Logistiek in Vianen in de as gelegd. De oorzaak van de brand is vooralsnog niet duidelijk. Onderzoek door de Technische Recherche zal hierover
uitsluitsel moeten geven. Rond half zeven ’s avonds ging het brandalarm af. Op dit tijdstip waren er geen medewerkers meer aanwezig.

Zestig brandweerlieden
De plaatselijke brandweer werd ondersteund door omliggende korpsen als Houten, Hagestein, IJsselstein, Nieuwegein en De Bilt. Tevens kwam uit Utrecht een extra ladderwagen. Zo’n zestig brandweerlieden bestreden de brand. Door deze brand is een gedeelte van de opslag afgebrand. De schade die is ontstaan, ruim een tiende van de totale oppervlakte werd verwoest, wordt zo snel mogelijk weer opgebouwd.

Personeel
Het kantoorcomplex en het grootste gedeelte van de opslag is door adequaat optreden van
de hulpdiensten en het eigen personeel, die in groten getale kwamen helpen, bespaard
gebleven. Het leegruimen van het kantoorcomplex en het veiligstellen van overig materiaal, zoals vrachtwagens, heftrucks etc. is door het personeel in een zeer korte tijd bewerkstelligd.
Van Genderen Kraanverhuur stelde zijn terrein en kantine beschikbaar voor het materieel en
opvang van het personeel.

Dienstverlening gaat door
De klanten van Van de Scheur zijn zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van de gevolgen van de brand. De logistieke diensten voor de klanten zullen ondanks de omstandigheden gewoon doorgaan en uitgevoerd worden door Van de Scheur Logistiek.
Door de brand is een gedeelte van de opgeslagen goederen van enkele klanten verbrand, een ander deel heeft roet- en waterschade opgelopen. De betrokken klanten zijn persoonlijk op de hoogte gebracht. Een en ander wordt in goed overleg met deze klanten afgehandeld.

Frisse moed
Ondanks dat het personeel erg geschrokken is van dit voorval is het team van Van de Scheur vastberaden er met z’n allen met frisse moed er tegenaan te gaan om zo snel mogelijk weer geheel op orde te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven