Ga naar hoofdinhoud

Bpost verdubbelt sorteercapaciteit Antwerpen X met nieuwe sorteermachine


Bpost heeft zijn sorteercapaciteit in zijn sorteercentrum in Antwerpen flink opgeschroefd. Een nieuwe sorteermachine zorgt voor een verdubbeling.

Bpost wordt meer en meer een pakjesbedrijf. Reden voor het bedrijf zijn sorteercapaciteit op te schalen in het sorteercentrum in Antwerpen. Net als concurrenten GLS en Fedex. Ook DPD heeft aangekondigd fors te investeren.

Sorteercapaciteit

Bpost heeft zijn sorteercentrum in Antwerpen voorzien van een nieuwe sorteermachine van PSM. De combinatie van de nieuwe en de bestaande machine biedt een sorteercapaciteit van 18.000 tot 20.000 pakjes per uur (wat een verdubbeling betekent).

De innovatieslag is nodig om het groeiend aantal pakketten efficiënt te kunnen blijven verwerken. Jos Donvil, CEO van Bpost: “De focus van Bpost verschuift steeds meer naar e-commerce. “We waren een postbedrijf dat ook pakjes leverde, maar we gaan naar een pakjesbedrijf dat ook post levert.”

Barcode reading

De uitbreiding is gefaseerd gerealiseerd om verlies van sorteercapaciteit tijdens de opbouw of overgang naar een nieuwe machine te voorkomen. De nieuwe machine is sneller en zorgt ervoor dat er minder fouten gemaakt worden. De machine is ook voorzien van een scanner die alle kanten van de pakjes leest. Om te voorkomen dat de pakjes beschadigd worden, heeft de machine automatische remfuncties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven