Bouwbedrijf ASK Romein failliet • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Bouwbedrijf ASK Romein failliet


Bouwbedrijf ASK Romein International is failliet verklaard. Dat hebben de curatoren Leonard Bijlsma (VDT Advocaten) en Ruud Hermsen (De Voort Advocaten) bekendgemaakt.

Bouwbedrijf ASK Romein is toch failliet. De aannemer die onder meer het Vers dc bouwt van Jumbo in Nieuwegein, heeft het tij toch niet kunnen keren.

Uitstel van betaling

Vorige week had de bouwer al uitstel van betaling verkregen, maar directeur Jan Kleijn van ASK Romein zei toen dat geen sprake zou zijn van faillissement. Het bedrijf zou slechts ‘pas op de plaats’ maken. Maar dinsdag is toch het faillissement uitgesproken. ASK heeft vestigingen in Roosendaal, Katwijk en Sluiskil, De buitenlandse vestigingen vallen buiten het faillissement, aldus de curatoren.

Jumbo distributiecentrum

Als gevolg van het faillissement ligt de bouw van een distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein stil. Desondanks is Jumbo er van overtuigd dat het pand op tijd klaar is begin 2024.

Uit het jaarverslag 2021 blijkt dat ASK Romein toen al ‘diep in de rode cijfers’ zat met een netto verlies van bijna 26 miljoen euro. De omzet bedroeg 358 miljoen euro.

De oorzaak van dit verlies was, is te lezen in het jaarverslag, vrijwel geheel te wijten aan twee omvangrijke staalbouwprojecten in het buitenland en nog eens twee staalbouwprojecten die uitmondden in juridische procedures.

ASK Romein bouwt momenteel aan diverse distributiecentra waaronder voor Prologis en Intospace. Beide bedrijven hebben niet geregeerd of willen niet reageren op de consequenties voor deze bouwprojecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven