Bol.com distributiecentrum wordt banenmachine Lelystad • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Bol.com distributiecentrum wordt banenmachine Lelystad


Als het geplande bol.com distributiecentrum in Lelystad groenlicht krijgt van de gemeenteraad, zorgt dat voor duizenden banen.

Bol.com wil bouwen in Lelystad. Eind november kwam dat nieuws al naar buiten. Wat die plannen zijn, wilde de grootste onlinewinkel van Nederland niet zeggen. Nu wel.

Flevokust Haven

Op het bedrijventerrein Flevokust Haven waar Jysk een groot dc bouwt, wil bol.com een warehouse bouwen op een perceel van 26 hectare dat al is aangekocht, zo vertelde Vincent Weijers, coo van bol.com de gemeenteraad vorige week. Als de raad akkoorrd gaart met de bouw, zou dat volgens Weijers ruim 2.000 tot 4.000 banen opleveren, meldt Lelystadnieuws.nl.

2028 1e deel klaar

Het distributiecentrum zal niet in één keer gebouwd worden, maar in fasen, waarbij het eerste deel in 2028 in gebruik genomen zal worden. In die fase zijn reeds de orderpickers nodig, net zoals technisch personeel, onder meer voor onderhoud, en ICT-ers.

Woonruimte werknemers

Indien er inderdaad zoveel banen gaan komen, zal de huisvesting van duizenden werknemers een van de grootste uitdagingen gaan worden. Vanuit de gemeenteraad zijn hier reeds vragen gesteld aan de wethouder Economische Zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven