Boek ´Integrale logistiek´ • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Boek ´Integrale logistiek´


Bij Boom Onderwijs verscheen onlangs het boek ‘Integrale logistiek’ van de hand van Jan Engelbregt en Niels Kruijer. Het boek vormt deel 1 in de serie ‘Logisitiek verbeteren’ en is bestemd voor (aankomend) logistici die al enige kennis en ervaring hebben opgedaan in het werken met logistiek.

Zij zullen volgens de uitgever veel ideeën en methoden herkennen en daardoor de theorie gemakkelijk oppakken die nodig is voor het realiseren van logistieke verbeteringen. De serie ‘Logistiek verbeteren’ bestaat uit vijf delen: Deel 1: Integrale logistiek, Deel 2: People- en resourcemanagement, Deel 3: Voorraadbeheer en materialsmanagement, Deel 4: Warehousing en fysieke distributie, en tot slot een Begrippenlijst logistiek. Deel 1 telt 389 pagina’s  en kost  € 49,00.

Beter, sneller, goedkoper
Logistici zoeken volgens de schrijvers altijd naar verbeteringsmogelijkheden: het moet beter, sneller en goedkoper. In ‘Integrale logistiek’ staat de integrale beheersing van stromen centraal. Aan de orde komt het gehele proces van besturen, uitvoeren en verbeteren. 
 
Besturen, uitvoeren, verbeteren
Logistiek omvat een breed werkterrein. Onder besturen valt het ontwerpen, het plannen, het inrichten én het beheren van processen, stromen en capaciteiten. Uitvoeren gaat om efficiënt verzorgen van inkoop, opslag, handling, intern en extern transport. Verbeteren betekent het realiseren van doorlooptijdverkorting, besparing en kwaliteit. 

Praktisch
In dit boek worden volgens de uitgever op een praktische manier de mogelijkheden aangereikt om prioriteiten te bepalen, om verbeteringen te realiseren en om checklists bij logistieke projecten te ontwerpen. De beide schrijvers zijn door de wol geverfd: Jan Engelbregt heeft een eigen adviespraktijk en Niels Kruijer werkt sinds 1997 als zelfstandig organisatie adviseur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven